keresés a weboldalon

Autómentesen (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Autómentesen (Videó)

2017 szeptember 14 - csütörtök
Negyedik alkalommal szerveznek Mobilitási Hetet Zalaegerszegen. A program- egy európai kezdeményezéshez csatlakozva- a környezetbarát közlekedésre hívja fel a figyelmet. A rendezvény középpontjában ezúttal is az elektromos járművek állnak.

Az esemény pénteken Innovációs Konferenciával kezdődik, amit a Budapesti Gazdasági Egyetem Zalaegerszegi Gazdálkodási Karán tartanak. Az érdeklődőket többek között a járműipar fejlesztési irányairól és műszaki érdekességeiről tájékoztatják – mondta Rózsás Zoltán, oktatási- és kutatásfejlesztési koordinátor.

Szombaton a Jégaréna és a Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok előtti téren elektromos-, jövőbemutató-, illetve önvezető járműveket lehet majd megnézni. A Zalaegerszegi Autósport Egyesület például versenyautókkal várja a látogatókat – tájékoztatott Répási Róbert, a Zalaegerszegi Autósport Egyesület elnöke.

A felvonulás miatt szombaton 15-től 17 óráig a Balatoni utat a felüljárótól a városközpontig lezárják. A sajtótájékoztatón Tompa Gábor, a Kvártélyház Szabadtéri Színház Kft. ügyvezetője bejelentette: több autómentes programmal is kedveskednek az érdeklődőknek.

A kezdeményezés 1998-ban indult, melyhez évekkel ezelőtt Zalaegerszeg is csatlakozott – emlékeztetett Vadvári Tibor. Az alpolgármester hangsúlyozta: a környezetbarát közlekedésre szeretnék ráirányítani a figyelmet.

A mobilitási rendezvényhez csatlakozott a Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok is, ahol a hétvégén a legújabb találmányokat, fejlesztéseket és különlegességeket mutatják majd be.

N.D./T.S.

Tartalom megosztása: