keresés a weboldalon

Avatás: Befejeződött a főposta felújítása

Zalaegerszeg címer
Hírek

Avatás: Befejeződött a főposta felújítása

2011 március 22 - kedd
Befejeződött a zalaegerszegi nagyposta felújítása. Közel másfél évig üzemelt ideiglenes helyen, a Rákóczi úton a főposta. A hétvégén mindent visszaköltöztettek a dolgozók, és hétfőn már a régi-új helyen, az Ispotály közben fogadták az ügyfeleket. A reggeli nyitást követően ünnepélyes avatást is tartottak.

A vendégeket elsőként Gulyás Ernő, a Magyar Posta Zrt. soproni igazgatóságának vezetője köszöntötte. Viccesen megjegyezte, hogy kicsit késik a tavasz, de csak azért, mert nem a postára bízták a kézbesítést.

Schmidt Pál, a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója azt hangsúlyozta, hogy szeretnék megőrizni azokat, akik eddig is használták a posta szolgáltatásait, és becsalogatni azokat, akik nem igazán veszik igénybe a postát.

Gyutai Csaba polgármester gratulált a vezetőségnek a zalaegerszegi beruházáshoz. Külön öröm, emelte ki a polgármester, hogy visszakerült a bejárat az eredeti helyére, a nyugati homlokzatra, majd azzal folytatta, hogy jó a város és a posta viszonya Zalaegerszegen.

A főposta teljes rekonstrukciójára közel 312 millió forintot fordított a Magyar Posta. Elsősorban a belső alaprajzi átalakításokra koncentrált a kivitelező, de a technológiai, közlekedésszervezési, valamint a műszaki állapot miatt az épület külső változtatására is szükség volt. Az új postán tágas, világos, a mai kor igényeinek megfelelő környezet várja a lakosságot. Az ügyfelek kiszolgálását ügyfélhívó rendszer segíti.

A beruházás keretében sor került az udvar bővítésére, és átalakítására is. A kivitelezési munkákat a veszprémi székhelyű Vemévszer Kft. végezte.   

– frau –

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: