keresés a weboldalon

Avatás és díjátadó (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Avatás és díjátadó (Videó)

2016 szeptember 16 - péntek
Emléktáblát avattak Szalay Annamária, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság és a Médiatanács korábbi elnökének tiszteletére. A köztéri alkotás a Városi Hangverseny- és Kiállítóterem épületének falán kapott helyet. A jeles alkalom után átadták a legjobb filmeseknek járó díjakat a 12. Göcsej Filmszemlén.

A 2013-ban elhunyt Szalay Annamáriát a szülővárosáért végzett munkájáért nagy tisztelet övezi. Ezért ma a köztéri alkotás előtt többen is fejet hajtottak.

Balaicz Zoltán ezekkel a szavakkal köszöntötte a résztvevőket. A polgármester Szalay Annamária életútját ismertetve felidézte: 55 évvel ezelőtt éppen ezen a napon született Zalaegerszegen. Évtizedekig élt és dolgozott a megyeszékhelyen. Alapító tagja volt a Fidesz helyi szervezetének, majd országgyűlési képviselőként segítette a megye és a város fejlődését. A rendezvényen részt vevő Gulyás Gergely, az Országgyűlés alelnöke úgy fogalmazott: ő volt az, aki sohasem az elismerésért, a rangért állt sorba, hanem a feladatért. A megemlékezésen Besenczi Árpád, a Hevesi Sándor Színház igazgatója Szalay Annamária egyik kedvenc versét szavalta el.

A ceremónia után, már a hangversenyterem falai között adták át a 12. Göcsej Filmszemle díjait, köztük a médiatanács egykori elnökének emlékére alapított kitüntetéseket. Varga Mihály a kuratórium elnöke az ünnepségen úgy fogalmazott: Szalay Annamáriának egyszerű, tiszta értékrendje és magyarságtudata adta az erejét, amelyet a róla elnevezett alapítvány szellemisége is képvisel.

A Szalay Annamária-filmdíjat idén a „Ha nem segít a Mindenható” című dokumentumfilm rendezője, Molvay Norbert érdemelte ki.

A médiadíjat ezúttal Vadas Zsuzsanna, a Zalaegerszeg lap főszerkesztője, és Szarvas József, a Nemzeti Színház társulatának tagja vehette át.

N.D./B.P.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: