keresés a weboldalon

Avatás: Játszóudvarral gazdagodott az Öveges ÁMK

Zalaegerszeg címer
Hírek

Avatás: Játszóudvarral gazdagodott az Öveges ÁMK

2011 június 02 - csütörtök
Játszóudvart avattak az andárshidai Öveges József ÁMK-ban. Az 1,8 millió forintos költséggel elkészült akácfarönk játszótér összefogás eredménye. A város önkormányzata mellett helyi vállalkozók, szülők, de maguk a diákok is hozzájárultak a megvalósuláshoz. Minderről Domján István, az ÁMK igazgatója beszélt a játszóudvar avatóünnepségén.

Műsorukkal a nyarat idézték az Öveges iskola diákjai, az eső mégis a tornaterembe szólította az ünnepség résztvevőit. Régóta vártak a gyerekek a játszótérre, korábban ugyanis mindössze egy kézilabdapálya és füves terület szolgált számukra kikapcsolódásul.

A megvalósulás folyamatát az önkormányzat 500 ezer forintos támogatása indította el, idézte fel az eseményeket Domján István. Ezt követően csatlakoztak a programhoz helyi vállalkozók, szülők és a diákok is. Akadt olyan osztály, amelyik megmaradt pénzét ajánlotta fel a játszóudvar építéséhez, de az utóbbi két év jótékonysági gáláinak bevételei is erre fordítódtak. A pénzbeli támogatások mellett többen saját munkájukkal járultak hozzá a megvalósuláshoz. 

Gyutai Csaba polgármester is az összefogás fontosságát hangsúlyozta az ünnepségen a beruházás kapcsán, és arra kérte a gyerekeket, sajátjukként óvják, védjék a játszóudvart.

Sümegi László, a településrész önkormányzati képviselője a folytatásról beszélt. Mint elmondta, az iskolaudvarral szemközti területen focipályát és parkot alakítanak ki Andráshida első írásos említésének 800 éves évfordulója alkalmából.

F.M.

Fotó: Seres Péter

Nézze meg a képgalériát!

Tartalom megosztása: