keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Avatóünnepség a Kertvárosban

Zalaegerszeg címer
Hírek

Avatóünnepség a Kertvárosban

2005 október 19 - szerda
„Használják egészséggel!”, kívánta a kertvárosiaknak dr. Gyimesi Endre polgármester, amikor ünnepélyes keretek között felavatta a Ciklámen és az Építők útját összekötő lépcsősort, valamint a megújult Nemzetőr utcát.

Mint arról lapunkban már beszámoltunk, korábban a domboldalt megmászva, vagy csak nagy kerülővel tudták megközelíteni az autóbuszvégállomást a Kertváros déli részén élők. Az ő kényelmüket szolgálja a nemrégiben elkészült 80 méter hosszú, 2 méter széles, térkő borítású, közvilágítással ellátott lépcsősor. Gondolt a kivitelező Borbeton Kft. a kerekes székkel közlekedőkre, a babakocsit tolókra, illetve a biciklisekre is, a lépcsősor mellett egy méter széles feljárót alakítottak ki. 

A lépcsősornál megtartott avatóünnepségen – melyen részt vett a közgyűlés több képviselője is – utalt a polgármester a Nemzetőr utcában megvalósult beruházásra is. A több mint húsz éves, sok helyütt repedezett útburkolatra ráfért a felújítás. A közel 20 millió forint értékű beruházás költségeinek felét a Nyugat-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanácstól nyert pályázati pénzből finanszírozta az önkormányzat. A kivitelezést a Horváth Ép Kft. végezte. Arról, hogy mennyire jó munkát végeztek a szakemberek, a közeli Csillagközi óvoda kerékpározó kisgyermekei győződtek meg az avatás alkalmával.

Tartalom megosztása: