keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Avatóünnepség a Kölcseyben

Zalaegerszeg címer
Hírek

Avatóünnepség a Kölcseyben

2005 szeptember 05 - hétfő
Az ünnepélyes tanévnyitó keretében avatták fel a Kölcsey Ferenc Gimnázium immár akadálymentes létesítményeit, helyiségeit. A munkálatok július elején indultak az intézményben, és ahogy azt a kivitelezők ígérték, a tanév kezdetére mindennel elvégeztek.

– Azt szeretnénk, ha a megkezdett akadálymentesítési folyamat valamennyi intézményünket érintően kiteljesedne. Az elmúlt évben az Izsák ÁMK-ban valósítottunk meg teljes körű akadálymentesítést, melynek eredményeként itt Zalaegerszegen, nyugodt körülmények között végezhetik általános iskolai tanulmányaikat a mozgásukban korlátozott gyerekek. A Kölcsey gimnáziumban végrehajtott beruházás pedig megnyitja a továbbtanulás útját ezen fiatalok előtt – fogalmazott az avatóünnepségen Gyutai Csaba alpolgármester, majd jelképesen átadta a liftet, és a többi akadálymentes helyiséget a gimnázium tanárainak és tanulóinak.

– Nagyon örülünk annak, hogy a középiskolák sorában elsőként válhatott teljesen akadálymentessé gimnáziumunk. A lift segítségével valamennyi szintünkre eljuthatnak a mozgáskorlátozottak. Ugyancsak az ő kényelmüket szolgálják a speciálisan kialakított mosdók, és természetesen a küszöbök is eltűntek az épületből, hogy akadály nélküli legyen a bejutás az osztálytermekbe, könyvtárba – ismerteti a 18 millió forintos beruházás eredményeit Tarjánné dr. Szabó Zsuzsanna igazgató. – Sajnos szükség volt a fejlesztésre, hiszen jelen pillanatban is van mozgássérült diákunk. De nemcsak a speciális nevelési igényű tanulók használhatják majd a liftet és az egyéb akadálymentesített létesítményeket, hanem beteg tanáraink és a szülők is.

Az akadálymentesítésen túl a nyári szünetben végzett egyéb munkálatok is befejeződtek a Kölcsey gimnáziumban, tudtuk meg az igazgatónőtől. Az intézmény előtt található, korábban butikként funkcionáló épületben új otthonra lelt a portaszolgálat, elvégezték a szakemberek a szükséges karbantartási munkákat, a napokban pedig folytatódik a tető szigetelése. Ez utóbbi nem akadályozza a tanítást.

Tartalom megosztása: