keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Az Africa Sun Team nyerte a Hajrá Magyarok kispályás tornát

Zalaegerszeg címer
Hírek

Az Africa Sun Team nyerte a Hajrá Magyarok kispályás tornát

2016 június 29 - szerda
Negyvennégy év után láthatjuk újra világversenyen a magyar labdarúgó válogatottat. Ez volt az a szikra a szervezőknek, akik megálmodták és létrehozták franciaországi eseményekhez kapcsolódó Hajrá Magyarok! Kispályás Labdarúgó Tornát.

-Mivel nem mindenkinek van lehetősége a fiúknak a helyszínen szurkolni, úgy gondoltuk, mi itthon, Zalaegerszegen csatlakozunk a táborhoz egy kispályás tornával. – mondta Kocza Balázs a torna egyik szervezője.

A kétnapos tornát a megyeszékhelyi Petőfi Iskola műfüves pályáján 16 csapat részvételével rendezték meg. Az első napon a csoportküzdelmek zajlottak a négy csoportban, ahonnan csoportonként a legjobb kettő együttes jutott a kieséses szakaszba. Vasárnap délután már a negyeddöntőket játszották a csapatok, ahol a Lucullus, a Clean Medic, a Joy Cafe és az Afrika Sun Team csapata jutott az elődöntőbe. A döntőben a Lucullus és az Africa Sun Team vívott vérre menő csatát és végül háromgólos hátrányból felállva az Afrika nyert 5-3-ra. A bronzmérkőzésen a Clean Medic magabiztosan 4-0-ra győzte le a Joy Cafe csapatát. A legjobb kapusnak Kópicz Lászlót (Afrika Sun Team) választották, a legjobb játékos Horváth Patrik (Lucullus) lett, míg a gólkirályi címet Horváth Dániel (Clean Medic) érdemelte ki 14 góllal. A rendezvényt a Zalai Válogatott Sportolók és a Zalai Művészek jótékonysági gálamérkőzés színesítette. A művészek között Mihály Péter, Nagy Feri „Franci”, Farkas Gergő „Sajt”, Tischler Miklós, Gyenese Balázs, Kocza Balázs, Lipusz András, Tuboly József, míg a sportolók között Tóth Timea, Nemes Attila, Heinrich Róbert, Szanati Szabolcs, Szanati László, Sámson Zoltán, Péter Zoltán rúgták a labdát. A tornának jótékony célzata i volt, ugyanis a Ferencváros kézilabdásai által aláírt labdát, egy Groupama Aréna makettet, Fradi focisták dedikálásával, egy dedikált Bödöcs Tibor dvd-t, egy Tóth Ádám által aláírt válogatott kosárlabda mezt és a gálamérkőzésen szereplők aláírásával ellátott pólót interneten árversre bocsátottak. A relikviákból befolyt összeggel a Korán Érkeztem alapítványt szeretnék támogatni. A szervezők a sikeren felbuzdulva hagyományt szeretnének teremteni a lokálpatrióta, helyi vállalkozók által megvalósult tornából.

-i-

Tartalom megosztása: