keresés a weboldalon

Az akarat és szív diadala – tisztes vereség a Kecskeméttől

Zalaegerszeg címer
Hírek

Az akarat és szív diadala – tisztes vereség a Kecskeméttől

2011 február 27 - vasárnap
Csodaként indult, majd tisztes helytállás lett a vége. Új arcok tűntek fel a játékosok között a melegítés alatt, régi megszokott játékosok tűntek el a zalaegerszegi kosárlabda klub pénzügyi krachja miatt. A tét nem kevesebb, mint bebizonyítani, van létjogosultsága Zalaegerszegen a magas szintű férfi kosárlabdának, még ha azt a hazai nevelésű kosarasok alkotják.

Az első hat percben minden sikerült, húzta-hajtotta az akarat és a szép számú közönség lelkesedése a hazai csapatot. Sztojan Ivkovics 12:0-nál kérte ki első idejét, ezután elkezdett működni a kecskeméti gépezet.

Félidőben: 53-51, a felzárkózást követően, a harmadik negyedben a Kecskemét 10 pontos előnyre tett szert, ebben az etapban a helyi csapat védekezése és támadása is akadozott.

Völgyi Péter edző minden mindegy alapon győzni küldte parkettre fiait az utolsó játékrészben, és ők eleget tettek az elvárásoknak. Kőkemény védekezés és tripla zuhatag; ez lehetett Völgyi coach receptje, mely meghozta az eredményét, percekkel a vége előtt felzárkózott a ZTE KK 4 pontra.

Azonban ez a roham kivette az erőt a hazaiakból, megremegtek a kezek, akadoztak a lábak, és az ellenfél kihasználta a megingást. Tripla, majd büntetők és kialakult a végeredmény: ZTE KK- Kecskeméti KSE  75-86. A zalai csapat bizonyított, a szurkolók transzparense mely így hangzott: „Veletek voltunk a mennyekben, követünk benneteket a pokolba is”, talán mégsem lesz igaz; és megtanulunk a kettő közt a földön járni és kosárlabdázni.

Zalakerámia ZTE KK – T. O.M.Controll – Kecskeméti KSE 75-86 (27-19, 26-32, 10-20, 12-15)
Zalegerszegi városi sportcsarnok, 1500 néző; Jv.: Pálla Z. Farkas G. Söjtöry T.

ZTE KK: VERTETICS 5/3, GÁSPÁR 12/3, BAKI 16/9, KÁMÁN 12/3, TÓTH Á. 19. Csere: BÖDÖR 2, DÉLITY 9/3. Vezetőedző: VÖLGYI PÉTER, Szakmai tanácsadó: PATONAY IMRE

KECSKEMÉT: Wittmann 17/6, LaGrange 16, Dénes 8/6, Orsulic 8/6, Bencze 3. Csere: Lakatos 10/3, Siriscevic 19/12, Csorvási 5.

ts.

Tartalom megosztása: