keresés a weboldalon

Az Alaptörvény Asztala

Zalaegerszeg címer
Hírek

Az Alaptörvény Asztala

2011 szeptember 07 - szerda
Idén, április 18-án az országgyűlés elfogadta Magyarország új alkotmányát, amely 2012. január elsején hatályba is lép. Az Alaptörvény tanulmányozására szeptember elsejétől bárkinek lehetősége van, mivel ettől az időponttól a polgármesteri hivatalokban felállították az Alaptörvény Asztalát.

A rendelkezés szerint egy külön helyiséget kell biztosítani az Alaptörvény számára, ahol az meg is rendelhető. A helyiségben egy asztalt és mellé egy széket kell elhelyezni. Az asztalra – amelyet szükséges dekorációval ellátni – került az alaptörvény. Efölött egy táblát kellett elhelyezni „AZ ALAPTÖRVÉNY ASZTALA” felirattal. Az előírás értelmében az Alaptörvény Asztalának gondozására külön munkatársat kell biztosítani, aki szükség esetén az állampolgároknak is segítséget nyújt az Alaptörvény megrendelőlapjának kitöltésében. A kormány ugyanis személyre szóló Alaptörvényt biztosít bárkinek, aki igényli azt. Sőt, akár Kövér László, az Országgyűlés elnöke személyes aláírásával ellátott példányt is lehet kérni.

– A Magyar Országgyűlés célja, hogy minden magyar állampolgár a lakóhelyén hozzájuthasson a magyar Alaptörvényhez és ezért minden polgármesteri hivatalban biztosítani kell, hogy igényelhessék az Alaptörvényt. Nem gondoltuk, hogy két nap alatt akkora érdeklődés lesz a városban a dokumentum iránt, hogy harmincan már rendeljenek is belőle- mondta Gyutai Csaba polgármester.

Az Alaptörvény terjesztésével összefüggő költségekre, amely a nyomdai kivitelezést is tartalmazza a kormány a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium költségvetésében mintegy nettó 50 millió forintos költségkeretet biztosít.

VN
   
Fotó: Seres Péter

Nézze meg a képgalériát!

Tartalom megosztása: