keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Az alkotómunka öröme

Zalaegerszeg címer
Hírek

Az alkotómunka öröme

2006 február 10 - péntek
A hagyományokhoz híven idén január végén ismét sor került a megyenapi ünnepségre, melyen a Kiss Bódog Zoltán, a közgyűlés elnöke értékelte az előző esztendőt, majd kulturális és művészeti produkciókat láthattak a meghívott vendégek. Az eseményen számos kitüntető címet adományoztak.

A megye díszpolgára lett dr. Alotti Nasri, a kórház szívsebészetének vezetője, kiváló tudományos és szakmai munkáját ismerték el. Ugyancsak díszpolgári címet kapott Kovács László, több évtizedes, lelkiimeretesen végzett társadalmi, demokratikus és polgári értékrendet teremtő munkájáért. (A kitüntetést egészségi állapota miatt fia vette át.)

Alkotói díjat kapott dr. Bencze Lajos, lendvai főszerkesztő, a szlovéniai magyarság megmaradásáért, a szellemi erők összefogásáért végzett kimagasló munkájáért. Dr. Rubecz István orvos-igazgató, az egészségbiztosítás megteremtéséért.

Egészségi állapota miatt otthonában vette át az Alkotói díjat Kiss Bódog Zoltántól Török András nyugdíjas újságíró, lapszerkesztő. A megyei közgyűlés elnöke méltatta Török Andrásnak, a kulturális újságírás terén kifejtett szakmai hozzáértését és nívóját. Mint mondta: értékek mentése, őrzése, képviselete fűződik a nevéhez.

Tartalom megosztása: