keresés a weboldalon

Az államalapítás ünnepe (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Az államalapítás ünnepe (Videó)

2023 július 25 - kedd
Különleges programmal készülnek az államalapítás évfordulójára: a nemzeti ünnep előestéjén Tolcsvay László és Tolcsvay Béla Magyar Mise című művét mutatják be Csácsbozsokon. A részletekről sajtótájékoztatón számoltak be.

Zala vármegye székhelyén több éves hagyomány, hogy az államalapítás emléknapján nagyszabású produkcióval ajándékozzák meg a közönséget. Két évvel ezelőtt az István, a király című népszerű rockoperát mutatták be, tavaly pedig az Ismerős Arcok, a Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekarral adott közös koncertet. 

A rockoratórium dallamai a köszöntők és a kenyérszentelés után csendülnek majd fel. A nagyszínpadot Szent István szobrával szemben, a Nyerges utca és a Balatoni út kereszteződésében kialakított zöldparkban építik ki.

A városi ünnepség – a ZTE mérkőzés miatt – a megszokottál későbbi időpontban, 20 órakor kezdődik. A forgalmirend szintén változik: augusztus 19-én a Nyerges utca Szent István domb előtti szakaszát 18.30 órától 22.30 óráig lezárják, illetve a 2-es jelzésű helyijáratok terelőúton közlekednek. 

Noha a szervezők bíznak a jó időben, esőben a hangversenyt az Art moziban tartják meg. A regisztrációs jegyeket augusztus elsejétől, a mozi pénztárában lehet megváltani.

K.I./I.G.

Tartalom megosztása: