keresés a weboldalon

Az államalapítás ünnepére készül Zalaegerszeg (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Az államalapítás ünnepére készül Zalaegerszeg (Videó)

2015 augusztus 12 - szerda
Az államalapítás ünnepére készül a zalai megyeszékhely. A jeles nap mellett Zalaegerszeg megyei jogú várossá válásának 130. évfordulójáról is megemlékeznek. A rendezvényen Gulyás Gergely az országgyűlés alelnöke köszönti majd az ünneplőket. A részletes programokról szerdán Balaicz Zoltán polgármester és Herkliné Ebedli Gyöngyi önkormányzati képviselő tájékoztatta az újságírókat.

Öt évvel ezelőtt, a millennium alkalmából helyezték el a Szent István szobrot Csácsbozsokon. Azóta minden évben, – így idén is – itt rendezik az államalapítás ünnepét.

A rendezvények már augusztus 16-án elkezdődnek a Csácsbozsoki városrészen. Először jószomszédi pariival várják a helybelieket, akik vidám közösségi délutánon vehetnek részt. A programban bográcsozás lángossütés és kézműves foglalkozás egyaránt szerepel. A városi ünnepség 19-én lesz a 15 éves Szent István szobornál. Áldást Veres András megyéspüspök és Márfi Gyula érsek mond. Az ünnepi beszédet Gulyás Gergelytől, az országgyűlés alelnökétől hallhatja a közönség.

Augusztus 20-án 09:30-kor az olai Jézus Szíve Ferences plébánia templomba várják az ünneplőket. Itt Zalaegerszeg korábbi alpolgármestere, a Pro Urbe díjas Tombi Lajos mond ünnepi beszédet. Ezt követően a skanzenben rendezett kenyérfesztiválra látogathatnak ki az érdeklődők.

DZsu/N.G.

Tartalom megosztása: