keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Az Apáczai ÁMK-ban lesz a napközis tábor

Zalaegerszeg címer
Hírek

Az Apáczai ÁMK-ban lesz a napközis tábor

2006 május 24 - szerda
Az alsóerdei napközis tábor a már ismert tényezők – tereprendezés, a terület átalakítása, az ebédlő tetejének beázása – miatt nem alkalmas arra, hogy gyerekeket fogadjon a nyári hónapokban. A Gönczi ÁMK-ban éppen ezért úgy döntöttek, hogy idén a tábor helyszíne az Apáczai ÁMK lesz. Választásuk azért esett erre az intézményre, mert környezetében udvar és sportpálya található, ugyanakkor közel van az Alsóerdőhöz is.

A gyerekeknek naponta háromszor biztosítanak étkezést, és szünidejüket igyekeznek változatossá, érdekessé tenni. Számos szabadidős kínálat és program várja őket, ezenkívül heti egy alkalommal kirándulni is elviszik a napközis táborban lévő nebulókat, akik között sok a szociálisan vagy mentálisan hátrányos helyzetű. A gyerekeket június 26-tól augusztus 18-ig, 8 héten át hetes turnusokban fogadják.

Mint Gyutai Csaba alpolgármester elmondta, bár az alsóerdei tábor nem felel meg a célnak, nem alkalmas arra, hogy egész nap ott legyenek a gyerekek, néhány órát viszont eltölthetnek, ennek a feltételei – esőbeálló, mobil WC – adottak. Ugyanakkor, mivel nagyon komoly fejlesztési elképzelések vannak az Alsóerdővel kapcsolatban, nem lenne értelme több tízmillió forintot költeni újabb vizesblokkok építésére, vagy éppen tetőfedésre.

Az Apáczai ÁMK, mint helyszín bizonyára elfogadható a szülőknek is. A korábbi évekhez hasonlóan autóbusszal szállítják a táborlakókat, és az utazási költség nem terheli a családokat. Az Ady- és a Landorhegyi-iskola előtt várják reggelente a gyerekeket. Az alsóerdei komplexum gazdaságos üzemeltetése évek óta a megoldandó feladatok közé tartozott. A területen található létesítmények elhasználódtak, az intézmény lepusztult. De hogyan tovább? Mint már arról lapunkban is beszámoltunk, a családi egészségfejlesztő és kulturális centrum tervei elkészültek, az elvi engedélyezési terv is létezik már.

Az alsóerdei komplexum fejlesztésre készen áll. Pályázatok készülnek, többek között az úgynevezett „norvég alapos” pályázatot készítik elő, ennek segítségével maximum 750 millió forintot lehetne szerezni a mintegy egymilliárdos beruházáshoz. Az elképzelések szerint az Erdei Színház mellett a napközis tábor is része lenne a beruházásnak, ezenkívül munkahelyi egészségfejlesztési programok, szabadidősport és diáksport szintén helyet kapnának az egészségfejlesztő centrumban. A fejlesztéshez európai uniós források kellenek. A továbblépés kulcsa tehát a pénz… (Zala-Lap Kft., V. Zs.)

Tartalom megosztása: