keresés a weboldalon

Az Arany Bárány az év vendéglátóhelye

Zalaegerszeg címer
Hírek

Az Arany Bárány az év vendéglátóhelye

2008 december 19 - péntek
Kedvesnek készítették a 2008-as esztendő ételkülönlegességét – derült ki az Arany Bárányban tartott ünnepségen, melyen kiosztották az „Év vendéglátóhelye” elnevezésű verseny kitüntető címeit.

Zalaegerszeg polgármesteri hivatala negyedik alkalommal hirdette meg a megmérettetést, melyen 22 vendéglátóhely vett részt. Idén nemcsak maguk az üzletek nevezhettek, hanem a város internetes honlapján, valamint a Zalaegerszeg újságban megjelentetett ajánlószelvénnyel a lakók is voksolhattak kedvenc éttermükre.

A tavalyihoz képest jelentős változás volt, hogy a versenyt az „Év vendéglátóhelye” mellett az „Év pincére”, az „Év szakácsa” valamint az „Év ételspecialitása” nevezési kategóriákkal bővítették. A 2008-as esztendő kitüntető címeiért ennél fogva 22 üzlet, 10 pincér, 14 szakács és 9 ételkülönlegesség versengett.

Zalaegerszeg fejlesztési stratégiájában elemi szerepet játszik az idegenforgalom erősítése. A nyitott és fedett termálfürdő, a kemping, az aquapark létesítése, a tízéves fennállását ünneplő Tourinform iroda, valamint a nemrég megalakult Göcseji Szegek Turisztikai Egyesület mind-mind fontos állomása ennek a szándéknak.

Minderről dr. Gyimesi Endre polgármester beszélt, aki azt is jelezte: az idegenforgalom és a minőségi vendéglátás olyan „fogalmak”, amelyek nem létezhetnek egymás nélkül. A verseny célja így nem is lehet más, mint a helyi vendéglátás színvonalának növelése az üzletek együttműködésével.

Farkas Bálint mesterszakács, a sárvári ötcsillagos Spirit Hotel konyhafőnöke, a nemzeti szakács- és cukrászválogatott tagja töltötte be a zsűri elnöki tisztségét. Tolvaj Márta önkormányzati képviselő, a KISOSZ Zalaegerszegi Egyesületének elnöke, és Keményné Nagy Erika, a Báthory István Kereskedelmi, Vendéglátó, Idegenforgalmi Szakiskola tanára voltak a segítségére a vendéglőjárásban és döntés meghozatalában.

Hivatásszeretetről és kötelességtudatról tettek tanúbizonyságot a kollégák, mert vállalták a megmérettetést. A versenyt magas színvonal jellemezte, így mindenkit dicséret illet, értékelt Farkas Bálint.

A 2008-as esztendő „Év vendéglátóhelye” címét és a vele járó 150 ezer forintot, réztáblát és oklevelet az Arany Bárány Étterem nyerte el. Az elismerést Farkas Gézáné éttermi üzletvezető vette át a polgármestertől.

Az „Év ételspecialitása” címet a TÓ-KA étterem Rózsaházi legényfogó ételkülönlegessége kapta. A csirkemellből, parajos burgonyacsúcsból, sütőtöklepényből és más különleges hozzávalókból álló főfogást kedvesének készítette Sümegi István mesterszakács. Ezzel nevezett be versenyre, amelyen elnyerte az „Év szakácsa” címet.

Herczeg László, az Arany Bárány étterem felszolgálója pedig az „Év pincére” címet hódította el. Oklevelet, címekkel feliratozott kötényt, valamint 50 ezer forint pénzjutalmat kaptak még az elismerés mellé.

A zsűri a verseny magas színvonalára tekintettel különdíjakat is kiosztott. A Kiskondás étterem a harmonikus és családbarát üzletbelső miatt érdemelt ki elismerést. Az „Év szakácsa különdíjat” kapott Ferincz Jánosné, az Arany Bárány étterem főszakácsa. Károly Zoltán, az O’ Connors Pub & Steakhouse felszolgálója az „Év pincére különdíjban” részesült.

(Zala-Lap, A. L., Z. A.)

Tartalom megosztása: