keresés a weboldalon

Az élmény harminc év távlatában sem kopott

Zalaegerszeg címer
Hírek

Az élmény harminc év távlatában sem kopott

2018 május 16 - szerda
Harminc évvel ezelőtt, egy felejthetetlen élménnyel gazdagodott Zalaegerszeg sportszerető közönsége. 1988. május 8-án a ZTE KK kosárlabda csapata első bajnoki címét szerezte.

A Városi Sportcsarnokban szinte még a csilláron is lógtak, hogy lássák kedvenceik Baja elleni döntő ütközetét. A ZTE a Körmend után második vidéki csapatként törte meg a Honvéd hegemóniáját és lett bajnok. Az elmúlt pénteken, a Keresztúry VMK-ban emlékeztek játékosok, vezetők, szurkolók erre a kivételes eredményre. Ekler Elemér újságíró szervezőmunkáját dicséri, méltón emlékezhettünk meg a hősökről. Bérczes István, Bencze Tamás, Farkas László, Dobi Antal, dr. Bencze Ákos, Kovács Attila, Góczán Gábor, Földesi Attila, Szücs József, Bodrogi Csaba, Gáll Tamás, Dr. Németh István orvos, Boronyák Róbert gyúró, s végül a sikeredző, Gellér Sándor lépett a pódiumra. Fantasztikus névsor!

 

A legendákat dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott, Balaicz Zoltán polgármester is köszöntötte. Dr. Gyimesi Endre, a ZTE KK társadalmi elnöke beszédében kiemelte, hogy a kosarasok három bajnoki címe 1988 és 1992 között döntő jelentőségű volt abban, hogy városunk 1996-ban megkapta a Nemzet Sportvárosa címet. Stárics Kornél, a Zalakerámia ZTE KK ügyvezetője elsőként Vertetics István tragikus halálát említette, – a klub saját halottjának tekinti legendás edzőjét – akire a paksi találkozón gyászszalaggal mezén emlékezett a csapat, majd méltatta az első bajnoki cím jelentőségét, végül Kis Attila technikai vezetővel együtt ajándékokat adott át az első bajnokcsapat játékosainak és a stábtagoknak. 

A hivatalos rész végén az ünnepeltekkel együtt megtekinthettük azt a 25 perces filmet, mely az ominózus, felejthetetlen döntő találkozó összefoglalóját. Egy –egy szép kosárnál elismerő taps is felhangzott a széksorok között.

Stárics Kornél elárulta továbbá, hogy hamarosan újabb jeles ünnepségek várhatók, mivel két év múlva az 1990-es bajnoki cím húszéves, a 2010-es bajnoki siker tízéves, valamint a ZTE megalakulásának százesztendős jubileumára emlékezik majd a klub és a város.

Fotó: Bálizs Zsuzsa

-P-

Tartalom megosztása: