keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Az első találkozás

Zalaegerszeg címer
Hírek

Az első találkozás

2010 október 23 - szombat
Mint már beszámoltunk róla, gazdasági (vállalkozói) szenátus felállítását tervezi a zalaegerszegi önkormányzat. A közeljövőben több beszélgetést is kezdeményeznek, hogy kiderüljön, a helyi kis-és középvállalatok, nagyvállalatok milyen gondokkal küzdenek, milyen elképzeléseik v annak a jövőt illetően és az önkormányzat hol és miben tud segíteni saját eszközeivel.

Az első találkozás a múlt héten megtörtént. Gyutai Csaba polgármester és Doszpoth Attila alpolgármester a 3B Hungária Kft.-hez látogatott. A vállalkozás 2009-ben elnyerte a város innovációs díját, ezért nem véletlen, miért is esett a választás a Nagy Zoltán ügyvezető által vezetett cégre.

Gyutai Csaba a látogatás során tartott sajtótájékoztatón utalt arra, hogy a zalaegerszegi vállalkozás példamutató a többi cégek számára is: „ez a cég folyamatosan keresi az új megoldásokat, állandó fejlesztéseket hajtanak végre, és olyan, régebben kialakult gépipari iparágat tartott életben, amely az országban piacvezető lett.

Saját mérnökcsapattal dolgoznak, saját fejlesztésű termékeket állítanak elő. És az is nagyon fontos, hogy százszázalékos magyar tulajdonú cégről van szó”- fogalmazott a polgármester és felkérte Nagy Zoltánt, hogy legyen a gazdasági szenátus tagja.

A házigazda a felkérést elfogadta, majd bemutatva a vállalkozás elmondta: négy tervezővel és három fizikai munkással alapították a társaságot, jelenleg 140 főt foglalkoztatnak, 20 százalékuk felsőfokú végzettségű. A saját tervezői csapat 14 mérnökből áll.

Szólt az idei év kiemelt fejlesztéséről, a mintegy 265 millió forintos beruházásáról, melynek keretében egy új ötezer négyzetméteres üzemcsarnok készült el. A Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség pályázatán 100 millió forintos támogatást nyertek. Nagy Zoltán hozzátette: e segítség nélkül nem folyna termelés az új üzemcsarnokban.

Doszpoth Attila az új innovációs központ jelentőségéről beszélt és arról, hogy a Zalaegerszegen működő cégek ne csak tudjanak egymásról, hanem ismerjék és segítsék is egymást. Olyan vállalkozások dolgozzanak Zalaegerszegen, akik a fejlődés érdekében összefognak, együttműködnek a műszaki képzésben. A város számít rájuk.

Zala-Lap, V. Zs.

Tartalom megosztása: