keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Az első tavaszi vereség

Zalaegerszeg címer
Hírek

Az első tavaszi vereség

2010 április 10 - szombat
Újpest – ZTE 2-1 (0-1) NB I bajnoki labdarúgó-mérkőzés. Újpest, Szusza Ferenc stadion, 2500 néző. Játékvezető: Iványi, Asszisztensek: Szpisják, Albert. Gólszerzők: Barczi (53.), Kabát (77.) ill. Pavicsevics (29.). Sárga lap: Pavicsevics (30.), Kamber (86.).

Újpest: Balajcza – Szokol, Takács Z., Vaskó ,Vermes (Kiss Z., 85.) – Tóth N. (Foxi, 71.), Korcsmár, Vasiljevics, Simek (Varga, 67.) – Barczi, Kabát. Vezetőedző: Mészöly Géza.

ZTE: Vlaszák – Szalai (Kocsárdi, 57.), Kovács G. Miljatovics, Todorovic – Illés Gy., Kamber, Horváth A. (Sluka, 67.), Magasföldi (Balázs, 60.) – Pavicsevics, Rudnevs. Vezetőedző: Csank János.

Az új seprű jól seper, főleg, ha hagyjuk, hogy seperjen. A ZTE mintha már az egerszegi Magyar Kupa-mérkőzésre figyelt volna inkább… Az első játékrészben még némi jóindulattal elmondhattuk: a mi akaratunk érvényesült. A második félidőben viszont- legyünk őszinték- sehol sem voltunk.

Valahogyan mindig az egyébként tényleg nagyon motiváltan játszó hazaiaknál volt a labda. Csapatunk teljesítményéről mindent elárul, hogy Vlaszák volt a legjobb. Némi túlzással az egész meccsen egy szép támadásunk volt, szöglet után Pavicsevics gólja.

Várható volt, hogy az Újpest második félidei nyomasztó fölényét gólokra váltja, szomorú, hogy éppen az elmúlt időszakban jól játszó Illés kapitális hibája kellett a hazaiak győztes góljához. Remélhetően az MK meccsen pontosan fordított lesz a forgatókönyv, mi leszünk sokkal, de sokkal motiváltabbak. Edzőváltás nélkül is….

Vélemények

Csank János, a ZTE vezetőedzője: – Az első félidőben kézben tartottuk a mérkőzés irányítását, szünet után fölénk kerekedett az Újpest. Nem érdemtelenül nyerte meg a mérkőzést. A hosszabbításban viszont még így is pontot menthettünk volna, de Todorovics kihagyta a lehetőségét.

Dézsi Attila, a ZTE ügyvezetője: – Bátortalan második félidei játékunk miatt vesztettük el a mérkőzést.

Kocsárdai Gergely, aki 400. alkalommal szerepelt az első osztályban a ZTE színeiben: – Jó lett volna a jubileumomon nyerni, sajnos nem sikerült. Egyéni hibák után kaptuk a gólokat, ez benne van a játékban. Az első félidőben egyértelműen a mi akaratunk érvényesült, a másodikban magunkra húztuk az Újpestet. A hajrában így is egyenlíthettünk volna, de Todorovics kihagyta a kihagyhatatlant. A Magyar Kupában jobban kell figyelnünk, ott túl akarunk lépni az Újpesten.

(Zala-Lap, B. I. – L. D.)

Tartalom megosztása: