keresés a weboldalon

Az „Eltévedt Holdtól a Kosársuliig” (Diákújság pályázat)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Az „Eltévedt Holdtól a Kosársuliig” (Diákújság pályázat)

2012 április 04 - szerda
A könyvek az emberi életnek akár meghatározó részei is lehetnek, a mai modern világban egyre kevesebben hódolunk ennek az időtöltésnek. Az által, hogy elolvasod a könyvet, a szókincsed gyarapodik, és gondolataid megváltoznak. Suli után vagy mikor szabadidőm engedi, kikapcsolódásként könyvet olvasok. Hiszem, hogy amikor valaki olvas, a fejében megszületik a saját filmje, arcot teremt a szereplőknek, megrendezi a jeleneteket, hallja a hangokat.

Kedvenceim közé tartozik Turbuly Lilla Eltévedt Hold című könyve, ezért fogadtam örömmel, mikor megtudtam, hogy meglátogatja iskolánkat a szerző, és interjút is készíthetünk vele. Megjelenésével, közvetlen stílusával a többi gyerek közt is sikert aratott. Szívesen mesélt gyerekkoráról, pályafutásáról, könyveiről, munkájáról. 2006-ban az Eltévedt Hold című műve az „Év könyve” lett. Ebben a kötetben egy fiatal bírónőt meséltet. Az Üveghold főszereplője egy feltörekvő ügyvéd.

Elmondása szerint személyes tapasztalatai alapján írta ezeket a történeteket. Könyveit elsősorban a fiatalok számára ajánlja, de úgy gondolom, minden korosztályt lenyűgöz a történeteivel. Közelebbi tervei közé tartozik a Kosársuli című regény folytatása.
      

Remélem, akik részt vettek a találkozón, egyre több könyvet fognak a kezükbe, olvasmányaik során ismereteik bővülnek, jobb eredményt érnek el a tanulásban.
      
Sulok Zsófia Hajnalka 7. f osztály
Landorhegyi Általános Iskola, Sportiskola

Tartalom megosztása: