keresés a weboldalon

Az esélyegyenlőség háza (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Az esélyegyenlőség háza (Videó)

2013 március 28 - csütörtök
Lezárult az a program, amelynek keretében a Zalai Civil Életért Közhasznú Egyesület létrehozta a Zala Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Házat. Ennek célja, hogy segítse mindazokat, akik önhibájukon kívül kerültek nehéz helyzetbe, valamilyen szempontból veszélyeztetettek, vagy a társadalom perifériájára szorultak. A projectzáró konferenciát csütörtökön tartották az Apáczai ÁMK-ban.

Az esélyegyenlőség háza gyakorlatilag a társadalom minden rétegét és korosztályát kész segíteni – kiemelt célcsoportjaik közé tartoznak a gyerekek, az idősek, a nők, a fogyatékkal élők a roma származásúak, a kistelepülésen élő és a mélyszegénységbe süllyedt emberek. Számukra ügyfélszolgálatot működtetnek, hogy megfelelő információkkal szolgáljanak például munkalehetőségekről, vagy arról, hogyan juthatnak támogatáshoz, segélyhez. De felvállalták a társadalmi szemlélet átformálását is, hogy a felnövekvő nemzedékek elfogadóbbak legyenek a másság iránt – hangsúlyozta Czebeiné Nemes Bernadett, a Zalai Civil Életért Közhasznú Egyesület alelnöke.
Önként vállalt feladataik között van természetesen, hogy együttműködnek a társ-szervezetekkel. Munkájukat – a gondoskodó város szellemében – az önkormányzat is segíti – mondta Balaicz Zoltán alpolgármester.


Különös figyelmet fordítanak a fiatalokra is – tette hozzá az Balaicz Zoltán. A zalaegerszegi és a megyei ifjúsági kerekasztal például civil fórumot teremt számukra, ahol lehetőségük nyílik többek között véleményük kifejtésére és érdekeik hatékonyabb érvényesítésére.
yr/T.S.

Tartalom megosztása: