keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Az esélyegyenlőségért

Zalaegerszeg címer
Hírek

Az esélyegyenlőségért

2006 február 15 - szerda
A Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség által – a Magyar Önkormányzatiság 15 éves évfordulója alkalmából – kiírt pályázaton, mely az „Önkormányzatok az esélyegyenlőségért” címet kapta, Zalaegerszeg önkormányzata a „NŐK” kategóriában a harmadik helyet szerezte meg, csupán a borsodi és a hajdú-bihari megyei önkormányzatok előzték meg.

A nyertes pályázók jogosultak az „Önkormányzatok az esélyegyenlőségért 2005” elnevezést és emblémát használni. A díjat sajtótájékoztató keretében Gyutai Csaba alpolgármester mutatta be, ő vette át az elismerést a Belügyminisztériumban Lampert Mónika minisztertől. Mint elmondta, az önkormányzat munkájának értékelése szempontjából mindig fontos a külső elismerés, a visszajelzés.

Ezen a pályázaton azok nyertek, akik példát mutatnak abban, hogy a helyi közösségek életében pozitív változás történjen az esélyegyenlőség területén, különös tekintettel a nők, a kisebbségek és a fogyatékkal élők helyzetére. Az elbírálásnál figyelembe vették a város „Nemzedékek kézfogása” programját, a fiatal párok, az első gyermeket vállalók támogatását, valamint azt az európai uniós projektet, amelyben – Milánó és egy spanyol tartomány mellett – Zalaegerszeg önkormányzata is az európai női esélyegyenlőségi gyakorlat kialakításán dolgozik.

Mint Gyutai Csaba fogalmazott, fontos a nők szerepe a helyi társadalomban. Hozzátette: mindezek azt bizonyítják, hogy egy polgári vezetésű város is tud az esélyegyenlőség kérdésében újat mutatni. A sajtótájékoztatón Nemes Katalin, a közigazgatási osztály vezetője a hivatalban dolgozó nők helyzetére utalva elmondta: az osztályán dolgozó 48 munkatársból 38 nő és az öt csoportvezetőből, pedig három. A közigazgatás területén a nők jelenléte fontos, mivel ők talán jobban rendelkeznek türelemmel, empátiával, konszenzuskészséggel. (Zala-Lap Kft., V. Zs.)

Tartalom megosztása: