keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Az év edzőjének választották

Zalaegerszeg címer
Hírek

Az év edzőjének választották

2004 augusztus 27 - péntek
Nemrég számoltunk be arról, hogy a ZTE 17 éves korú utánpótlás labdarúgócsapata országos bajnokságot nyert. Az együttes és edzője Czigola Zsolt érthetően nagyon boldog volt. A ZTE-nél az utánpótlás vonalon hosszú ideje dolgozó szakvezető számára érkezett az újabb meglepetés; ebben a korosztályban őt választották az év edzőjének.

– Az elmúlt idénytől létezik ez a fajta elismerés – így Czigola Zsolt. – Az adományozók általában a bajnokcsapatok edzőinek ítélik oda ezt a címet.
– Az év legjobb edzője cím előtt kapott-e már valamilyen elismerést munkájáért?
– Ilyen nagy elismerésben nem volt eddig részem. A cím mellett azt is nagy dolognak tartom, hogy dr. Mezey György felkért, hogy ifj. Mihalecz Istvánnal legyek instruktor Zalában. Sajnos, ebben a megyei szövetség még nem lépett, mert más elképzeléseik vannak. A kiváló szakember felkérését is egyfajta elismerésnek tartom.
– Mire ösztönzi önt ez a cím, hiszen rengeteget hallani az utánpótlás-nevelés fontosságáról, de a gyakorlat mást mutat?
– Önbizalmat ad a további munkához. Kötelezettséget is jelent, mivel elvárják tőlem, hogy a jövőben még minőségibb munkát végezzek.
– Kikkel osztaná meg a címet?
– A foci csapatjáték, az edzősködés is az. Természetesen megosztom az elismerést a kollégáimmal. Elsőként is Balog Zoltán edzővel, akivel felkészítettük az U 17 éves csapatot a bajnokságra, és ott aranyérmesek lettünk, valamint azon emberekkel, akik valamilyen módon segítették a munkánkat. A 15 év edzői munkám, tapasztalata is benne van ebben az elismerésben.
– Kollégájával továbbra is maradnak a bajnokcsapat mellett?
– Szeretnénk Zolival újabb egy évig felkészíteni a társaságot. Rövidesen dönt a ZTE vezetése. Annak is nagyon örülnék, ha a jövőben a klubnál dolgozó más edző részesülne hasonló elismerésben. Ez azt jelentené, hogy színvonalas munka folyik az utánpótlás-vonalon.

Tartalom megosztása: