keresés a weboldalon

Az év sportolói

Zalaegerszeg címer
Hírek

Az év sportolói

2011 február 25 - péntek
Idén négy egyéni sportolónak és egy csapatnak adományozott „Az év sportolója” címet Zalaegerszeg önkormányzata. 2010-ben elért eredményeiért kitűntetésben részesült Kálovics Anikó atléta, Airizer Emese tekéző, Nemes Attila tekéző, Szanati Szabolcs súlyemelő, valamint a ZTE Kosárlabda Klub. Az elismeréseket Gyutai Csaba polgármester, Balaicz Zoltán alpolgármester és Gecse Péter, az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság elnöke adták át.

Gecse Péter hangsúlyozta: egyhangú szavazással döntöttek a bizottság tagjai a díjak odaítéléséről. A 2010-es év legjobb női sportolója elismerést kapta Kálovics Anikó. Anikó nem tudott részt venni az ünnepségen, jelenleg Franciaországban edzőtáborozik.

Ugyancsak az év legjobb női sportolójának választotta a bizottság Airizer Emese tekézőt, aki 2010-ben az összes versenyét megnyerte.

– Nagyon jó évet sikerült zárnom. Négyből négy aranyérmet szereztem – emlékszik vissza Airizer Emese. – Ennél jobbat hazai szinten teljesíteni nem lehet, éppen ezért abban bízom, hogy idén ismételni tudok. Szeretnék továbbá a csapat VB-n olyan teljesítményt nyújtani, amit elvárnak tőlem.

A férfiak közül Nemes Attila tekézőt és Szanati Szabolcs súlyemelőt találták a legjobbnak a bírálók. Nemes Attila világbajnoki aranyéremmel zárta a 2010-es évet.

– Engem is nagy meglepetésként ért a világbajnoki arany – vallja be az ifjú tekéző. – Természetesen készültem a versenyre, rengeteget edzettem, és arany lett a vége. Hatalmas nagy öröm és büszkeség ez számomra. Életem legjobb eredménye ez.

Szanati Szabolcsnak sikerült tavaly kijutnia a súlyemelő világbajnokságra. Emellett felnőtt országos I. helyezésére a legbüszkébb.

– Nagyon jól sikerült az elmúlt évem. Ezt szeretném tovább fokozni – árulja el Szanati Szabolcs.

A ZTE férfi kosárlabda csapatát nem a legjobb hangulatban érte a város elismerése. Az anyagi nehézségekkel küzdő csapat tagjai ennek ellenére örömmel fogadták az elmúlt évet megkoronázó díjat.

– Erőt tudunk meríteni ebből az elismerésből. Örülünk, hogy a város is értékeli az elmúlt év eredményeit. Bízunk benne, hogy idén is össze tudjuk szedni magunkat, és lesz kosárlabda csapata Zalaegerszegnek – fogalmazott Kámán Tamás, a ZTE KK csapatkapitánya.

– frau –

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: