keresés a weboldalon

Az év tourinformátora

Zalaegerszeg címer
Hírek

Az év tourinformátora

2007 február 07 - szerda
Budapesten, a Művészetek Palotájában vehette át a közelmúltban „Az év tourinformátora” kitüntető címet Pereszteginé Szabó Júlia a Zalaegerszegi és Zala Megyei Tourinform és Marketing Iroda vezetője. Ebből az alkalomból Gyutai Csaba alpolgármester és Török Zoltán, a kulturális bizottság elnöke köszöntötte a szakembert a polgármesteri hivatalban.

Zalaegerszegen már az 1990-es évek közepén felismerték, hogy az ipar mellett a turizmusnak is fontos szerepet kell kapnia a település életében. 1998 tavaszán nyílt meg a városban a Tourinform Iroda, melynek a zalaegerszegi önkormányzat volt a fenntartója, a szakmai irányítója, pedig a Magyar Turizmus Zrt. Az iroda megalakulása óta több átszervezésen is átesett és szakmai feladatai is folyamatosan bővültek. Az intézmény információs irodaként kezdte működését, majd 2002. január 1-jével a városi turisztikai marketing feladatok egy részét is átvette, 2005 májusától, pedig megyei idegenforgalmi feladatokat is ellátnak az intézmény munkatársai.

Az iroda verseny semlegesen képviseli Zalaegerszeg és a megye idegenforgalomban érdekelt vállalkozóit, hozzájárul a város és Zala idegenforgalmának szervezéséhez és koordinálásához. Munkájuk során szoros kapcsolatot tartanak fenn a térség turizmusban érdekelt szervezeteivel, intézményeivel és a Tourinform hálózat több irodájával. Évente több belföldi és külföldi szakvásáron, testvérvárosi turisztikai bemutatkozásokon vesz részt az intézmény, ezzel is elősegíti a megyébe látogatók számának növekedését. Pereszteginé Szabó Julia és munkatársainak munkája nagyban hozzájárult a sikerhez és a vezető elismeréséhez. (Zala-Lap Kft., V. Zs., Z. A.)

Tartalom megosztása: