keresés a weboldalon

Az igényekhez igazítva (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Az igényekhez igazítva (Videó)

2016 május 24 - kedd
A színvonaljavítás érdekében tartottak lakossági fórumot a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben. Az elavult buszhálózat korszerűsítésének terveit hétfőn mutatták be, s egyben kérték a lakosság véleményét.

Az önkormányzat elérkezettnek látta az időt, hogy a közel 30 éves közösségi közlekedést megújítsa, mivel ez már nem szolgálja megfelelően az utasok igényeit. Gecse Péter szerint fontos, hogy a városrészekben élők ötleteit is figyelembe vegyék.

Az alpolgármester külön kiemelte a menetrendi struktúrában és az utaskommunikációban szükséges változtatásokat. A tervek elkészültek, ezek megvalósítása néhány hónapot vesz igénybe. Ekés András mobilitási szakértő szerint a megújult hálózatot várhatóan 2017 januárjától használhatja az utazóközönség.

Emellett javították a Kertváros, Landorhegy és Csácsbozsok összeköttetését a belvárossal. A sűrűn lakott területeken meghatározó szempont volt a bevásárlóközpontok gyors elérésére. Ezekről bővebben a közeljövőben tervezett, városrészi fórumokon tájékozódhatnak az érdeklődők.

Gy.A./P.B.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: