keresés a weboldalon

Az MTI-vezér a Zalaegerszegi Televíziónál

Zalaegerszeg címer
Hírek

Az MTI-vezér a Zalaegerszegi Televíziónál

2011 május 05 - csütörtök
A magyar médiarendszer átalakításáról tartott fórumot a Zalaegerszegi Televízióban az MTI vezérigazgatója. Belénessy Csaba a ZTV felkérésére találkozott a megyében dolgozó újságírókkal – és az érdeklődő „civilekkel”.

Történetének második legnagyobb átalakulásán megy keresztül az idén 135 éves Magyar Távirati Iroda – mondta a sajtó igencsak közelről érintett munkatársainak Belénessy Csaba vezérigazgató.

Az MTI lassan az ország legnagyobb hírgyára lesz, és már nemcsak „kiszolgálja” a különböző médiákat, hanem egységes szerkezetbe és szervezetbe foglalja, legalább is a közszolgálati tévé- és rádiócsatornákat.  

A Zalaegerszegi Televízió kérdésére Belénessy Csaba arról beszélt: ebből a folyamatból mit vesz majd észre a néző, a hallgató, az olvasó.

 – Pillanatnyilag a belső átszervezéseknél tartunk – magyarázta a vezérigazgató – megkezdődött a tudósítói hálózat kiépítése mind belföldön, mind külföldön. Azzal, hogy egy szervezetben készülnek a közszolgálati televíziók híradói és a közszolgálati rádió krónikái, szerintem színesebbek lesznek ezek a műsorok.

Belénessy Csaba szerint nem fenyeget az a veszély sem, hogy a közös gyártás miatt túl egysíkúak lesznek a hírműsorok. Egyrészt a szerkesztőségek megőrzik arculatukat, másrészt a nem közszolgálati rádiók-televíziók továbbra is a saját stílusuk szerint közelítik meg az egyes témákat. Így mindenképpen jobb, tartalmasabb lesz a média-kínálat – mondta az MTI vezérigazgatója.

H.G.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: