keresés a weboldalon

Az utas- és a járműforgalom biztonságáért

Zalaegerszeg címer
Hírek

Az utas- és a járműforgalom biztonságáért

2008 december 22 - hétfő
A jövő évben kilenc új autóbuszöböl épülhet ki a városban a Nyugat-dunántúli Regionális Operatív program segítségével. A közösségi közlekedés fejlesztéséről szóló ezen megállapodást a napokban írta alá dr. Gyimesi Endre polgármester és Horváth Jácint, a Nyugat-dunántúli Regionális Ügynökség igazgatója.

A beruházás célja a tömegközlekedés kényelmének fokozásával annak vonzóbbá tétele, mivel az egyéni, személygépkocsikon történő közlekedés szinte ellehetetleníti a belvárosi életet. A 83 millió értékű, 90 százalékos támogatottságú beruházás a régió saját fejlesztéseként valósul meg. Az öblök kiépítése az Alsóerdei, a Becsali, a Posta, a Botfa és a Mártírok útján a tervek szerint májusban kezdődik, és őszre fejeződik be.

A fenti program keretében megyénkben még Nagykanizsán, Keszthelyen és Pakod-Pókaszepetken könyvelhettek el sikeres pályázatot. Az operatív programnak köszönhetően a régióban az elmúlt két évben 3 milliárd forint, támogatás talált gazdára. Hasonló összegű juttatást kívánnak megpályáztatni a jövőben további helyi fejlesztésekre – mondta Horváth Jáncint.

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: