keresés a weboldalon

Babazászló mozgalom (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Babazászló mozgalom (Videó)

2020 október 01 - csütörtök
Zalaegerszeg is csatlakozott az országos babazászló-felhíváshoz, amit a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom hívott életre augusztus 23-án. Céljuk egy széleskörű társadalmi együttműködés kialakítása annak érdekében, hogy a fiatalok megvalósíthassák családdal kapcsolatos álmaikat.

A babazászló intézménye nem újkeletű. 2011-ben Oberfrank Pál színész-rendező ötlete alapján már több helyen így hirdették az új jövevény érkezését. A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom most a közintézmények felé fordult. A kezdeményezés immár Zalaegerszegre is elért.

Balaicz Zoltán, polgármester, Zalaegerszeg:

A megyeszékhelyen 2013-ban 444, míg 2018-ban közel 480 gyermek született. A növekvő tendenciát mutatja, hogy idén nyár végéig több, mint 320 újszülött látott napvilágot. Áprilisban érkezett Németh Ábel is. A büszke szülők úgy vélik: a gyermekek születése a jövő záloga.

Németh-Hermán Renáta:

Többszáz babazászló leng már az országban. Az akció lényege, hogy felhívják a figyelmet a születések fontosságára. Aki szeretne csatlakozni a mozgalomhoz a babazaszlo@3kiralyfi.hu e-mailcímen jelentkezhet.

Gy.A./P.B.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: