keresés a weboldalon

Bábszínház az iskolánkban

Zalaegerszeg címer
Hírek

Bábszínház az iskolánkban

2013 május 16 - csütörtök
Az egyik nap, nagy meglepetés ért bennünket. Azt már mondta a tanító néni, hogy bábszínházba megyünk, de arról fogalmam sem volt, hogy itt az iskolában lesz megrendezve.

Nagy készülődés előzte meg az előadást. Az ebédlőben állították fel a díszleteket és a hangosító berendezést és természetesen ott lett kialakítva a nézőtér is. Miután leültünk, még mindenki izgatottan beszélgetett és azt találgatta, hogy vajon hogyan fog lezajlani a bemutató. Furcsa volt a helyszín, mivel korábban három éven keresztül jártunk a színház bábszínházi előadásaira és azt a környezetet szoktuk meg. Amikor megjelent az első szereplő, mindenki elcsendesedett és élvezte a műsort. A címe: Robin, a hód meg a kutya fája volt.

Sok vicces jelenet után még az egyik tanító nénit, Emese nénit is bevonták az előadásba. A hódot egy bácsi játszotta, aki a bábokkal együtt azt mutatta be, hogy milyen fontos a fák, az erdő védelme. A bábok nagyon aranyosak voltak, de az igazság az, hogy az előadás inkább a kicsiket kötötte le, ők tudtak teljesen belefeledkezni a mese történéseibe.

Péntek Szonja 4.a osztály
Belvárosi Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola
Petőfi Sándor Székhelyiskola

Tartalom megosztása: