keresés a weboldalon

Bajnokverés nagyszerű játékkal

Zalaegerszeg címer
Hírek

Bajnokverés nagyszerű játékkal

2008 november 05 - szerda
Zalakerámia ZTE – Falco KC Szombathely 99-82 (27-26, 24-16, 24-17, 24-13) NB-I. férfi kosárlabda-mérkőzés. Zalaegerszeg, 2.500 néző. Jv.: Hartyányi, Kapitány, Farkas.Zalakerámia ZTE: Hinnant (13/3), Kámán (20/6), Watson (21/3), Jones (24/12), Helbich (7). Csere: Trepák (9/3), Gáspár, Baki, Tóth Á. (2), Stárics (3/3), Bödör. Vezetőedző: Völgyi Péter.

Jól kezdett a vendégcsapat, Pankár hárompontosaival gyorsan elhúzott. A Zalakerámia ZTE ebben az időszakban idegesen és a védekezésben hibákat elkövetve játszott. Az első játékrészben a vendégek szinte végig vezettek, a hazaiak csak az utolsó pillanatban dobott Trepák-hárompontossal tudtak fordítani.

A második negyedben jól kezdtek az egerszegiek, a 18. percben 47-40-re vezettek. Sőt előnyüket ezt követően fokozatosan növelni tudták. A harmadik játékrészben zónavédekezéssel kezdett a Falco, azonban Kámán és Jones hárompontosai gyorsan változtatásra késztették a vendégeket.

Mindhiába, a hazai csapat továbbra is kezében tartotta a mérkőzés irányítását, s az utolsó játékrész elején, a 32. percben már húsz ponttal vezetett (81-61). A hátralévő időben a Zalakerámia ZTE taktikusan játszott, a vendégek pedig erőlködtek, kevés sikerrel. A mérkőzés hajrájában a hazaiaknál a keveset játszó cserék is szóhoz jutottak. A vártnál könnyebben nyert a hazai csapat a bajnok ellen.

Értékelések:

Völgyi Péter, a Zalakerámia ZTE vezetőedzője: – Mindig nagyszerű érzés legyőzni a bajnokot. Nekünk ez most sikerült, javuló védekezéssel és remek támadójátékkal.

Patonay Imre, a Zalakerámia ZTE szaktanácsadója: – A mérkőzés elején idegesen játszottunk, mivel a fiúk nagyon bizonyítani akartak. A második negyedben védekezést váltottunk, sikerült jobban semlegesíteni a vendégek centereit, s biztos győzelmet arattunk. A csapatban Kámán és Jones extra teljesítményt nyújtott. (Zala-Lap Kft., B. I.)

Tartalom megosztása: