keresés a weboldalon

Bakondi elégedett a zalai árvízi védekezéssel (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Bakondi elégedett a zalai árvízi védekezéssel (Videó)

2013 április 04 - csütörtök
Komoly erőfeszítésekkel, sikeresen védekeztek a szervezetek Zala megyében az árvíz és belvíz ellen – ezt Bakondi György mondta ma Zalaegerszegen. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője úgy fogalmazott: noha levonulóban van az árhullám, jelenleg valamennyi megyében zajlik védekezés.

A védekezéshez szükséges erők és eszközök minden térségben rendelkezésre állnak – kezdte a sajtótájékoztatót Bakondi György, majd úgy folytatta jelenleg 158.000 hektár van víz alatt. Ezek nagy része mezőgazdasági terület.


A legnagyobb árvízi esemény Zala megyében volt – mondta Gaál Róbert. A Nyugat-dunántúli vízügyi igazgató hozzátette azt is: Zalaapátinál a hirtelen vízszintemelkedés okozott gondot. Ott harmadfokú a készültség.


Gyutai Csaba Zalaegerszeg polgármestere a húsvéti védekezési munkák kapcsán elmondta: kiderült, több helyen is fejlesztésekre van szükség a még hatékonyabb árvízvédelem miatt. Ennek költsége 31 millió forint lesz.


A sajtótájékoztatón elhangzott az is: a Mura vízgyűjtő területén főleg külföldön négyszer akkora a hó mennyiség, mint az ilyenkor megszokott. Amennyiben az olvadás csapadékos időjárással párosul, érkezhet nagyobb árhullám. Ennek megfigyelése folyamatos, így nem érheti váratlanul a védekezési szervezeteket.

S.Z./T.S.

Tartalom megosztása: