keresés a weboldalon

Ballagás (Diákújság pályázat)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Ballagás (Diákújság pályázat)

2012 május 16 - szerda
Egy napsütéses májusi délelőttön tartottuk iskolánkban a végzős diákok búcsúztatását. Idén az iskola ismét két osztálytól búcsúzott: egy művészeti és egy nyelvi tagozatostól.

Mint alsóbb osztályos gimnazista én is részt vettem a reggeli előkészületekben, személyesen élhettem át, milyen komoly dolog is egy ballagás. A többi alsó évfolyamos osztállyal reggel már korán megérkeztünk az iskolába és együtt díszítettük fel a termeket, folyosókat.

10 órakor már minden készen állt, a ballagók mind szép sorba felálltak, majd mikor megszólalt a csengő, elindult a két osztály. Sorfalállás után mi magunk is megnézhettük a ballagást kint az udvaron a szülőkkel és hozzátartozókkal.

A műsor mondhatni hagyományos volt és ez így is volt rendjén. Alsóbb évesek mondtak verseket, majd a végzős osztályokból egy-egy fő képviselte az osztály búcsúbeszédükkel. A műsort Zillich Angéla 11.b osztályos tanuló vezényelte, szerepeltek diákok még többek között a 11. a-ból és a 12.b-ből is. Czigány László igazgató úr beszéde után kiosztották az eredményes iskolai tanulók jutalmát, ezután végül jött számomra (és mondhatom, hogy a többi társam számára is) a legmeghatóbb dolog. Minden ballagó kapott a kezébe egy lufit, amit egyszerre engedtek a magasba, mondván ezzel jelképezik szabad szívük, elméjük szárnyalását.

Ezzel ért véget a 2012-es ballagás az Ady iskolában. Idén is sok tehetséges, okos, páratlan diáktól búcsúztunk, akik nagyon fognak hiányozni, mint az alsóbb éveseknek, mint tanárainknak.

Még egyszer is viszlát, és minden jót Nektek az életetekben!

Varga Zsaklin 11.b

Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény

Tartalom megosztása: