keresés a weboldalon

Ballagtak és történelmet írtak

Zalaegerszeg címer
Hírek

Ballagtak és történelmet írtak

2010 június 14 - hétfő
Az Eötvös-iskola idei végzős négy osztálya közül történelmet írt az a 30 tanuló, akik utolsókként kezdték anno 2002-ben az első osztályt az Apáczai ÁMK-ban. 2003-ban az érintetteket erősen borzoló intézménybezárások és összevonások kapcsán az apáczais általános iskolások részben az Eötvös-, részben a Liszt-iskolában kényszerültek folytatni tanulmányaikat. Ennek a korszaknak az idei június 11-i ballagás jelentette az utolsó aktusát.

Az Eötvös idei 100 végzőse más okból is említésre méltó. Mint azt Hanzséros Alajos igazgató a búcsúünnepélyen elmondta, kimagasló volt a tanulmányi, kulturális és sport terén elért sikerek száma ezen diákoknak köszönhetően.

Számos országos helyezést vívtak ki tanulmányi versenyeken, környezetismeretből informatikából, a sport terén kosárlabdából, atlétikából, tollaslabdából. A kulturális életben pedig nemcsak az iskola falain belül mutattak be felejthetetlen alakításokat, hanem a Hevesi Sándor Színház több zenés, illetve gyermekdarabjában is nem egy tanuló színpadra állt, még főszerepben is.

– Kinőttétek az iskolát és most elmentek. Ez így van rendjén. Induljatok a választott úton, kísérjen benneteket a szerencse – ezen szavakkal bocsátotta el az igazgató a gyerekeket, majd köszönetet mondott a szülőknek is a több éves együttműködésért.

(Zala-Lap, b. k.)

Tartalom megosztása: