keresés a weboldalon

Balmazújvárosban nyert és továbbjutott a kupában a ZTE FC

Zalaegerszeg címer
Hírek

Balmazújvárosban nyert és továbbjutott a kupában a ZTE FC

2016 december 01 - csütörtök
A labdarúgó NB II 18. fordulójában fordulatos mérkőzést játszott hazai pályán a ZTE FC a Váccal. A vendégek az előző kiírásban is megtréfálták hazai pályán a zalaiakat és ez most is sikerült nekik

Az első félidőben a vendégek játszottak harcosabban és pontosabban, mégis a ZTE kapott lehetőséget a gólszerzésre. A 31. percben Daru végezhetett el büntetőrúgást, de lövését a vendégek kapusa hárította. A szünetben Daru helyén a hosszú sérülés után visszatért Bedi Bence kapott lehetőséget Csató Sándortól. A hazaiak remekül kezdték a játékrészt, ugyanis Jakab Dávid meglepetésre a ZTE-et juttatta előnyhöz. A gól feltüzelte mindkét csapatot, de valahogy a vendégek pontosabban játszottak és a 60 illetve a 65. percben előbb egyenlítettek, majd a vezetést is megszerezték, sőt a hajrában ők is tizenegyeshez jutottak, de Kákonyi Dániel lövését Szappanos Péter hárította. Ez pedig majdnem megbosszulta magát, hiszen a hosszabbításban a ZTE egyenlíthetett volna, de Bobál Gergely fejese a kapufáról a gólvonalon végigcsorogva gurult ki a mezőnybe. A ZTE meglepetésre 2-1-re kikapott és így visszaszorult a tabellán a hetedik helyre.

A csapatnak nem maradt sok ideje a vereség megemésztésére, mivel szerdán a Magyar Kupában a Balmazújváros ellen kellett felvennie a küzdelmet a legjobb 16 közé jutásért. A szerda délben lejátszott mérkőzésre a sok sérült miatt elég tartalékosan érkezett a ZTE. A találkozó elején magához ragadta a vendégcsapat az irányítást olyannyira, hogy a 27. percben Szakály szabadrúgása a felső sarokba kötött ki, amivel vezetett a ZTE. A második félidő elején újra Szakály volt az egyik főszereplő. Az 52. percben újabb szabadrúgása vágódott le a hazai kapusról, de ezúttal Bobálhoz pattant a labda, aki nem hibázott. A Balmazújváros minden erejét összeszedve próbált szépíteni, ami a 72. percben sikerült is. A szervezetten és jól kontrázó zalaiak kiválóan szervezték meg a játékukat és a hazaiaknak kevés lehetősége akadt a találkozón. A vége ZTE FC győzelem és továbbjutás a legjobb 16 csapat közé.

Sorsolás pénteken lesz, a következő kör mérkőzéseit majd februárban játsszák le a csapatok, ahol már páros mérkőzés dönt a továbbjutásról. Csató Sándor együttese a bajnokságban vasárnap Pécsre látogat, ahol a Kozármisleny vendégeként próbál hasonlóan jó játékkal pontot, vagy pontokat szerezni.

Jóna István

Tartalom megosztása: