keresés a weboldalon

Báloztak a báthorysok

Zalaegerszeg címer
Hírek

Báloztak a báthorysok

2010 február 28 - vasárnap
Benépesült február 27-én este a Báthory-székhelyiskola vendéglátó oktatási kabinetjének tanétterme. A szokásos évi alapítványi bál vendégei töltötték meg a termet. Bár a helyszűke miatt az iskola kényelmesebb helyszín lett volna, az étkeztetés szempontjából viszont a kabinet a praktikusabb. A sütés-főzés, terítés és felszolgálást természetesen az iskola tanulóinak tisztje volt. De számos diák állt pódiumra a vacsora előtti műsor során, melyet a teskándi színjátszókör vidám darabja zárt.

– A megyei, regionális és országos versenyeken szépen szereplő diákok jutalmazására szoktuk fordítani a bál bevételét – mondta Barta András, aki 16 éve tölti be a kuratóriumi elnök tisztet. A többi kuratóriumi tag is szakmabeliekből áll, akik szaktudásukkal igyekeznek segíteni az iskola életét.

– Nehéz helyzetben van a kereskedelem. Tarolnak a multik, ahol nem ragaszkodnak a szakképzett munkatársakhoz. A vendéglátásban viszont egyre jobbak a kilátások, magán kézben vannak az üzletek, ahol a színvonalra, a szakképzett dolgozókra van igény – vázolta a felemás helyzetet az elnök.

Majd e rövid kitérő után visszakanyarodott a vidám esthez, örömmel konstatálva a rengeteg felajánlott tombolát.

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: