keresés a weboldalon

Báloztak (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Báloztak (Videó)

2018 február 19 - hétfő
Bált tartott a Koraszülöttmentő- és Gyermekintenzív Alapítvány. A nyolcadik alkalommal rendezett jótékonysági esten köszönetet mondtak a támogatóknak, majd átadták a Tündérkéz és a Gyógyító mosoly díjakat.

Huszár Kata és Dóra 2010-ben született. Az ikerpár ma már a Liszt iskola első osztályába jár. A vártnál ők is korábban érkeztek. Úgy, mint minden 12. gyerek Magyarországon. Többek között az ő életkezdésüket hivatott segíteni a zalaegerszegi alapítvány, mely létrehozása óta rendkívüli eredményeket ért el. Csak az elmúlt évben közel 18 millió forintot gyűjtöttek. Dr. Gárdos László, a Zala Megyei Szent Rafael Kórház főorvosa köszöntőjében azt mondta: az alapítvány erejét mégsem a milliókban látja, hanem az önkéntességben.

A Tündérkéz és a Gyógyító mosoly ösztöndíjak átadása immár hagyomány. Olyan szakemberek munkáját honorálják pénzjutalommal, akik itthon maradtak és tudásukkal ezt a kórházat erősítik. A díjazottakról a kollégák szavazással döntenek. Idén Gyógyító mosoly-ösztödíjat kapott dr. Buzogány Mária főorvos.

Mátés Mónika, diplomás ápoló munkáját pedig Tündérkéz nővér-ösztöndíjjal ismerték el.

Tündérkéz nővér díjat vehetett át még Hossné Kugler Gyöngyi és Hajas Lajosné Pánger Mária. Az ünnepségen Vigh László országgyűlési képviselő, valamint Palkovics László, felsőoktatásért felelős államtitkár 100-100 ezer forintos felajánlást tett az alapítvány javára. Vigh László egyúttal bejelentette: december 21-én az Art moziban karácsonyi koncertet szerveznek, ahol a Delta együttes lép fel. A bevételt a Zala Megyei Szent Rafael Kórház gyermekosztályának ajánlják fel.

Sz.É./E.K.

Tartalom megosztása: