keresés a weboldalon

Bán Istvánra emlékeztek Zalaegerszegen

Zalaegerszeg címer
Hírek

Bán Istvánra emlékeztek Zalaegerszegen

2016 szeptember 26 - hétfő
Negyedik alkalommal rendezték meg a Bán István Labdarúgó Emléktornát, a pedagógusról, edzőről és családapáról elnevetett műfüves pályán, a zalaegerszegi Petőfi Sándor és Dózsa György Magyar – Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola Petőfi Székhelyiskolában.

A megnyitó beszédet Makovecz Tamás, az iskola igazgatója vállalta, majd emlékezésének végén koszorút helyeztek el az intézmény falán lévő emléktábla előtt a kollégák és a családtagok, valamint a résztvevő csapatok egy –egy szál fehér rózsával emlékeztek a kiváló játékosra és edzőre. A tornára előzetesen 10 csapatot hívtak a szervezők, de a Nagykanizsa a viadal napján jelezte nem tudnak eljönni. Így kilenc csapat –Joy Cafe, Göcsej Nyomda, Trió Egerszeg, Barátok, Becsvölgye SE, ZTE Öregfiúk, Jóbarátok, Ostrom Gumiszerviz, Futottak még LSL-egy négyes és egy ötös csoportban kezdte meg a küzdelmeket. A jól bevált szisztémán nem változtattak a szervezők és egyszer 15 percet játszottak csapatok.

Elsőként a Joy Cafe jutott a döntőbe három győzelmet szerezve a négyes csoportban. A másikban kiemelkedett a Trió Egerszeg és a ZTE Öregfiúk csapata, akik két fordulót követően, egymással döntetlent játszva azonos mutatókkal álltak. A csoportkör végén a Trió örülhetett, mert több rúgott góllal jutott az emléktorna döntőjébe, míg a ZTE a bronzcsatára készülhetett. A harmadik helyér Kocsárdiék ellenfele a végig jól teljesítő Jóbarátok együttese volt, akik ellen csak a hajrában tudott 2-0-ra nyerni a ZTE. ezzel a tavalyi eredményüket megismételve újfent harmadikak lettek. A döntőben két veretlen csapat a Joy Cafe és az előző év bajnoka a Trió Egerszeg találkozott. Címvédés esetén a kupa végleg a Trióhoz került volna. A kiélezett mérkőzésen a triósok szereztek vezetést, de ellenfelük a középkezdésből azonnal egyenlített. A rendes játékidőben döntetlenre végeztek a csapatok és jöhetett a hirtelen halál, a bűntető rúgások. A hűvös estébe nyúló párbajban a tavalyi címvédő Trió hibázott így új bajnokot avattak a IV. Bán István Emléktornán.

Az éremátadáson Péter Zoltán a ZTE FC egykori balhátvédje és Czigány Csaba egykori játékostárs segédkezett.

Jóna István

Tartalom megosztása: