keresés a weboldalon

Baranyai József bronzérmes az ifjúsági OB-n

Zalaegerszeg címer
Hírek

Baranyai József bronzérmes az ifjúsági OB-n

2018 november 20 - kedd
Budapesten, a Madárfészek nevű edzőteremben rendezték meg a bokszolóknak az Ifjúsági Országos Bajnokságot. 75 kg-os között indult Baranyai József a zalaegerszegi Boxart Box Klub öklözője.

A súlycsoportban 10-en indultak, akik közül Nedró Balázst és Koczó Henriket egyhangú pontozásossal győzte le az Baranyai. A döntőbe kerülésért Mester Soma ellen megosztott pontozásos vereséget szenvedett, így a 2018-as Ifjúsági Magyar Bajnokságon bronzérmet szerzett. Mester Soma később Magyar Bajnok lett.

Németh Gábor a klubelnök elmondta, hogy közel 8 hetes felkészüléssel a háta mögött vágott neki az Országos Bajnokságnak Baranyai. Az speciális ökölvívó, erőnléti, súlyzós ütőerő fejlesztő, állóképességi és sparring (küzdelmi) edzésekből álltak a felkészülés hetei. A küzdelmi edzések során több környéki sportegyesülettel vívott közös edzések hangolták a megmérettetésre (Hévíz, Nagykanizsa, Szombathely, Zalaegerszegi Thai box SE). József heti 6-8 edzéssel készült fel a versenyre (délelőtti, délutáni). Mind emellett az étkezésére és a megfelelő pihenésre is összehangoltan kellett figyelnie. Kisebb sérülés okozott nehézséget a derekánál, ami nagyon fontos az ütések kivitelezésénél, ezért ez hátráltató tényező volt az edzésmunkánál.

-P-

Tartalom megosztása: