keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Baráti találkozók

Zalaegerszeg címer
Hírek

Baráti találkozók

2004 november 21 - vasárnap
Három napos látogatásara érkezett az elmúlt hét végén a Marosvásárhelyi Baráti Társaság. Zalaegerszeg testvérvárosának 47 tagú delegációját a Zalaegerszeg-Marosvásárhely Baráti Társaság látta vendégül. A találkozó keretében „Marosvásárhely bemutatkozik” címmel kiállítás nyílt a Gönczi ÁMK-ban Pokorny Attila szobrászművész alkotásaiból és Kercsák József képeslapgyűjtő munkáiból.

Az eseményen a két testvérszervezet tagjait dr. Hóbor Erzsébet, a zalaegerszegi egyesület elnöke köszöntötte. Mint mondta, fontosak ezek a találkozók, és az egyesületnek mindig az volt a célja, hogy a két város ne csak hivatalosan találkozzon egymással, hanem erősödjenek a civil és kulturális kapcsolatok.

A baráti társaságok közös együttgondolkodása is segíti a programok kialakítását. Dr. Gyimesi Endre polgármester a testvérvárosok fontosságáról szólt és örömét fejezte ki, hogy az elmúlt években sokféle találkozó jött létre Marosvásárhely és Zalaegerszeg között. Élénkültek a művészeti kapcsolatok, egyre több fiatal ismerkedik Erdéllyel és zalaegerszegi iskolák is szívesen fogadnak marosvásárhelyi diákokat.

Cseh Gábor, a Marosvásárhely-Zalaegerszeg Baráti Társaság elnöke, az erdélyi város történetéről, az ott élők életéről beszélt, majd Nemes László festőművész Pokorny Attila szobrászművész alkotásait mutatta be. Végül a jelenlévők Kercsák József képeslapjainak segítségével ismerkedett Marosvásárhellyel.

Tartalom megosztása: