keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Barbara aranyai

Zalaegerszeg címer
Hírek

Barbara aranyai

2005 március 02 - szerda
Feltűnően nagy érdeklődés mellett rendezte a Magyar Atlétikai Szövetség az országos fedett pályás atlétikai bajnokságot.
Az Olimpiai Csarnokban remekeltek a Zalaegerszegi Atlétikai Club női sportolói.

„Miután elveszítette a ZAC a névadó szponzorát, egyelőre bizonytalan a klub anyagi helyzete, de ez nem jelenti azt, hogy előre, feltartott kézzel állnának oda sportolóink a bajnoki küzdelmekre. Sőt, edzőink még nagyobb tüzet táplálnak atlétáinkba. Az elnökség pedig minden tőle telhetőt megtesz az új névadó támogató megtalálására. Horváth Gergely, Palágyi Gergely, Váczi János, Váczi Márk szerződése lejárt. Velük a bizonytalan helyzet miatt nem tudtunk szerződést hosszabbítani… De a hölgyek remekeltek.” – így foglalta össze röviden Szakály István ügyvezető igazgató az OB-szereplést.
Petráhn Barbara azon kevés atléták egyike volt, aki két országos bajnoki címet is tudott szerezni. Az egerszegiek válogatott vágtázónője az első versenynapon 400 m-en 53,68 mp-es egészen kiváló időeredménnyel óriási fölénnyel győzött. A felkészülés a formaidőzítés hatékonyságát 200 m-es újabb bajnoki címével bizonyította Barbara. Az időeredmény is remek: 24,28 mp! A fiatal zalaegerszegi hölgykoszorú megismételte tavalyi kiváló szereplését 4×400 m-en. Simonffy Mariann, Gergály Fruzsina, Kálmán Eszter, Petráhn Barbara 3:32,95 perces időeredménnyel ezüstérmet nyert az OB-n. A 60 m-es női gátfutás döntőjébe két zalaegerszegi hölgy is bekerült. Szabados Eszter 9,10 mp-es idővel 5., Molnár Renáta 9,21 mp-cel 8. lett. Maincz Anita továbbra is hozza formáját. Távolugrásban 570 cm-rel 5. helyen végzett. Balazsicz Eszter súlylökésben 13,04 m-rel az 5. helyezést szerezte meg.

* * *

  Egy héttel a fedett pályás világbajnokság előtt tartották a rendezők a főpróbát a VB helyszínén. A Madridban megrendezett nemzetközi fedett pályás viadalon ott volt a világ élvonala. A kétszeres újdonsült magyar bajnok – Petráhn Barbara – a Zalaegerszegi Atlétikai Club rövidtávfutója a világ élvonalát felvonultató 400 m-es mezőnyben 55,05 mp-es időeredménnyel 5. helyezést ért el.

Tartalom megosztása: