keresés a weboldalon

Báthory 65 (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Báthory 65 (Videó)

2019 április 12 - péntek
Ünnepelt a Báthory-iskola. Fennállásának 65. évfordulójára meghívták az intézmény életében jelentős szerepet betöltő egykori vezetőket, oktatókat és diákokat. A jubileum alkalmából a megyei és városi elöljárók is elismerésüket fejezték ki a példaértékű munkát végző pedagógusok előtt.

Színes kulturális műsort láthatott a közönség. A néptáncosok mellett slam-poetryvel, valamint versekkel készültek jelenlegi és volt diákok. Gál-Kozári Hanna 7 évig tanult itt. Érettségi után cukrászként végzett, s immár másfél éve a szakmában dolgozik.

A Báthory-ban 4 ágazat közül választhatnak. A kereskedelem-marketing és üzleti adminisztráció, a vendéglátás-turizmus, a logisztika- és szállítmányozás valamint a pék szakmában szerezhetnek képesítést az ide jelentkezők – tájékoztatott Kónyáné Tömpe Lívia, a Báthory István Szakgimnázium és Szakközépiskola igazgatója.

A város gazdasága szempontjából jelentős szerepe van a szakemberképzésnek – mondta köszöntőjében Balaicz Zoltán polgármester. Ennek a küldetésnek a Báthory teljes mértékben eleget tesz. A példaértékű szakmai tevékenységért kitüntető oklevelet adományozott.

Az ünnepségen bejelentették: szeptembertől a logisztikai tanulmányokat már 9. évfolyamban elkezdhetik. Ez kiegészül a vámügyintéző – hiánypótló mellékszakképesítéssel. Emellett újra lehet majd jelentkezni a pék-cukrász szakra is.

Gy.A./I.G.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: