keresés a weboldalon

Becsöngettek (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Becsöngettek (Videó)

2016 szeptember 14 - szerda
Megkezdődött a 2016/17-es tanév a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Mechatronikai Képzési és Kutatási Intézetében, ahová ezúttal 38 hallgató nyert felvételt. Jó hír, hogy valamennyien államilag finanszírozott képzésben kezdhetik meg tanulmányaikat.

 

Az elsőévesek közül többen a vonzó ösztöndíjrendszer és a helyi adottságok miatt választották ezt a felsőoktatási intézményt. Volt olyan is, köztük Zalavári Tibor, aki mindenképpen a megyeszékhelyen kívánt továbbtanulni.

A tanévnyitó ünnepségen a Zalaegerszeg Felsőfokú Oktatásáért Közalapítvány több hallgatót is ösztöndíjban részesített. A jutalmat azok kapták, akik tanulmányi eredményeik, vagy közéleti tevékenységük miatt tovább öregbítették az intézmény jó hírnevét. Lukács Péter közéleti ösztöndíjat vehetett át.

A rendezvényen résztvevő Balaicz Zoltán polgármester a mérnökök keresettségére hívta fel a figyelmet. Mint hangsúlyozta, 2015-ben 1800, 2016 végéig pedig további 1000 új munkahely jön létre Zalaegerszegen. Emellett a hamarosan megépülő mintegy 40 milliárd forintos járműipari tesztpálya tovább indokolja a szakember-utánpótlást.

A tesztpálya lehetőséget ad az intézménynek arra, hogy a közeljövőben bővítse oktatási profilját – mondta el dr. Szalai István, a Pannon Egyetem Mérnöki Karának dékánja, majd hozzátette:

A duális képzés továbbra is vonzó a fiatalok számára. Idén a hallgatók 66 százaléka ebben az oktatási formában kezdi meg tanulmányait.

V.D./I.G.

Tartalom megosztása: