keresés a weboldalon

Beemelték az első tartóoszlopot (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Beemelték az első tartóoszlopot (Videó)

2021 március 26 - péntek
Az elmúlt évek egyik sikertörténete a magyar építőipar, melynek további fejlődése és modernizálása érdekében stratégiát fogadott el a kormány – jelentette be Zalaegerszegen Palkovics László. Az innovációs és technológiai miniszter a mintegy 60 milliárd forintból épülő harcjárműgyár területén járt, ahol ma emelték helyére az épülő csarnok első tartóoszlopát.

Az év elején kezdődtek a munkálatok ezen a területen. Három hónap alatt 120 ezer köbméter földet mozgattak meg, majd az alapozáshoz 1000 köbméter betont és 120 tonna betonacélt használtak fel. A megye legnagyobb, több mint 25 ezer négyzetméter alapterületű gyárának építése egy 17 méter hosszú 30 tonna súlyú vasbetonpillér beemelésével kezdődött.

Vigh László – miniszteri biztos:

279 ilyen oszlopon áll majd a gyár, melyből várhatóan 2023-ban gördülnek ki az első páncélozott szállító harcjárművek. Palkovics László beszédében sikertörténetnek nevezte a zalaegerszegi beruházást, majd arról szólt, hogy a hadihoz hasonló fejlődést várnak az építőipartól is. 

Prof. dr. Palkovics László – innovációs és technológiai miniszter:

A miniszter kitért arra, hogy hamarosan megjelenik az építőipar fejlesztését és hatékonyságának növelését célzó pályázat újabb eleme, amely immár az alapanyaggyártás technológiai fejlesztésére is koncentrál.

F.M./E.K.

Tartalom megosztása: