keresés a weboldalon

Befejeződött a 76-os főút Szentgyörgyvár és Zalaegerszeg közötti szakaszának felújítása (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Befejeződött a 76-os főút Szentgyörgyvár és Zalaegerszeg közötti szakaszának felújítása (Videó)

2012 december 18 - kedd
A végéhez közeledik a 76-os út Zala megyei korszerűsítése. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában 27 kilométer hosszon újult meg a szakasz. A kivitelezés összege nettó 4,5 milliárd forint, ebből 15 százalék az operatív programon belüli hazai forrás, 85 százalék pedig uniós támogatás.

Noha a szakaszon még kint vannak a negyvenes sebességkorlátozó táblák, a sajtótájékoztatón elhangzott: a forgalomkorlátozás már csak a padka igazítása miatt van. A hónap végére a tiltó táblákat is leveszik. 
Manninger Jenő a Zala Megyei Közgyűlés elnöke azt mondta: a fejlesztéssel korszerűbb közlekedési feltételeket teremtettek és gördülékenyebbé válik a forgalom.

A 76-os felújításával rövidebb idő alatt lehet eljutni Budapestre is. Dr. Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár szerint ez a helyi gazdaság szempontjából is fontos. 

Az államtitkár a további fejlesztésekről is beszélt. Bejelentette: folytatódik a 76-os út átépítése Zalaegerszeg és Körmend között.
A helyi gazdaság szereplői számára ezzel megnyílik az út a nyugat-európai piacok felé- hangsúlyozta Gyutai Csaba Zalaegerszeg polgármestere. 

A 76-os jelenlegi szakaszának végleges műszaki átadása 2013. második negyedévében várható.
S.Z./B.P.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: