keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Befejeződtek a vívó-EB küzdelmei

Zalaegerszeg címer
Hírek

Befejeződtek a vívó-EB küzdelmei

2005 július 04 - hétfő
A zalaegerszegi vívó Európa-bajnokság zárónapján a férfi párbajtőr- és a női kardcsapat aranyérem talált gazdára. A magyarok közül a férfi párbajtőrözők szerepeltek jól. Elsőként a cseh válogatottat győzték le biztosan. A folytatásban az aranyéremre is esélyen olasz válogatott ellen nyertek 45-28-ra. A döntőbe jutásért az ukrán válogatottól kaptak ki 45-38-ra. A bronzéremért vívott mérkőzésen Fehéroroszország válogatottját verték fölényesen 45-33-ra.

Az aranyéremért a lengyel és az ukrán válogatott mérkőzött. Az egész EB során nagyszerűen teljesítő lengyelek ezúttal sem okoztak csalódást, magabiztosan nyertek (42-37), és biztosan lettek aranyérmesek.

A női tőrözők versenyében gyengélkedtek a magyar lányok. Valamennyi mérkőzésüket elvesztették. Elsőként Románia foszlatta széjjel a magyar érmes reményeket. Dél-keleti szomszédunk 45-38-ra nyert. A folytatásban a német lányok verték csapatunkat 45-31-re. A hetedik helyért lejátszott mérkőzésen a franciáktól szenvedtek 37-31-es vereséget. Ezzel nagy csalódást okozva a 8. helyen végeztek.

Az aranyéremért két vívó nagyhatalom lányai (olasz-orosz) mérkőztek. Az olaszok végig vezetve biztos győzelmet arattak (35-24) és megérdemelten lettek Európa-bajnokok.

A két döntőt követően a záróünnepségre került sor. Dr. Gyimesi Endre, Zalaegerszeg város polgármestere búcsúzott el a város nevében a sportolóktól. Az EB-t pedig dr. Kamuti Jenő, az európai szövetség alelnöke zárta be, köszönte meg a helyieknek a remek szervezést.

Tartalom megosztása: