keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Befektetés a jövőbe – új ösztöndíj zalaegerszegi fiataloknak (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Befektetés a jövőbe – új ösztöndíj zalaegerszegi fiataloknak (Videó)

2012 szeptember 19 - szerda
Új ösztöndíjrendszert vezet be az önkormányzat a felsőoktatásban tanulók részére. A korábbi Hazavárunk programhoz képest, most elsősorban azokat a zalaegerszegi fiatalokat támogatják, akik tanulmányaikat a helyi felsőoktatási intézményekben végzik.

A Hazavárunk programot a kilencvenes évek elején vezette be a városi önkormányzat, ezzel támogatva a helyi fiatalok utazási költségeit. A korábbit felváltó Befektetés a jövőbe elnevezésű ösztöndíj elsősorban azokat a zalaegerszegieket támogatja, akik a városban folytatják tanulmányaikat. Ez kiemelten a Nyugat- magyarországi Egyetem Faipari Mérnöki Kar Gépészeti és Mechatronikai Intézet tanulóit, valamint azokat a fiatalokat érinti, akik első diplomájukat Zalaegerszegen szeretnék megszerezni. A Nyugat -magyarországi Egyetem hallgatói 12 ezer forintot, míg a többiek 5000 forintot kaphatnak havonta. A város nem felejtkezett meg azokról a hallgatókról sem, akik nem Zalaegerszegen tanulnak tovább. Az ő ösztöndíjukat azonban tanulmányi átlaghoz kötik- tudtuk meg Balaicz Zoltán alpolgármestertől.

A pályázatokat 2012. október 02. és október 15. között a Polgármesteri Hivatal Oktatási, Kulturális és Sport Osztályán kell benyújtani. Az ösztöndíjat félévente igényelheti a hallgatók.

DZsu/N.G.

Tartalom megosztása: