keresés a weboldalon

Befektetés a jövőbe (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Befektetés a jövőbe (Videó)

2016 március 23 - szerda
Ebben a szemeszterben is igényelhető a Befektetés a jövőbe ösztöndíj. A pályázat segítségével a Zalaegerszegen élő főiskolás, vagy egyetemista hallgatók juthatnak támogatáshoz.

2012-ben vezette be a város a Befektetés a jövőbe ösztöndíjat, ami a korábbi Hazavárunk programot váltotta. A támogatás célja, hogy minél több fiatal tanuljon a város felsőoktatási intézményeiben. Az önkormányzat kiemelt segítséget nyújt azoknak, akik a Pannon Egyetem Mechatronikai Intézetében folytatja tanulmányait, ők havi 12 ezer forint ösztöndíjban részesülnek. Azok, akik a város más egyetemére vagy főiskolájára járnak, havi 5000 forintra pályázhatnak – tájékoztatott Balaicz Zoltán polgármester.

Az önkormányzat gondolt azokra is, akik más város felsőoktatási intézményeit választották. Esetükben azonban jó tanulmányi átlaghoz kötik a támogatást. A Pannon Egyetemen tanuló Takács Piroskának nagy segítséget jelent az ösztöndíj.

A Befektetés a jövőbe ösztöndíjra március 31-ig pályázhatnak a hallgatók. A kérelmet a Polgármesteri Hivatal Oktatási-, Kulturális- és Sport Osztályán kell benyújtaniuk.

DZsu/T.S.

Tartalom megosztása: