keresés a weboldalon

Befektetőket csalogattak

Zalaegerszeg címer
Hírek

Befektetőket csalogattak

2006 június 06 - kedd
Bécsben első alkalommal rendezték meg a háromnapos „Real Vienna” ingatlanbefektetői kiállítást. A május végi eseményen intézményi befektetők, jelentős ingatlanfejlesztők, tervező és ingatlanszolgáltató cégek vettek részt A városok és térségek mellett kiállítók voltak még bankok, nemzetközi befektetési tanácsadó cégek is.

A 190 kiállító között Magyarországról Budapesten kívül csak a nyugat-magyarországi régió, a körmendi ipari park és Zalaegerszeg városa képviseltette magát. Minden közép-európai ország jelen volt, Ukrajna és Oroszország is, valamint Románia és Törökország.

Zalaegerszeget a Városfejlesztő Rt. képviselte: dr. Burján Richárd vezérigazgató és dr. Háry András gazdasági tanácsadó fogadta az érdeklődőket, akiknek a figyelmét felkeltette a város standja.

– Úgy gondoljuk, hogy Zalaegerszegnek ott kell lennie az ilyen jellegű fórumokon. Szeretnénk, ha minél több ingatlanbefektető cég ismerne meg bennünket. Mintegy ötven névjegy cserélt gazdát a három nap alatt, ami azt jelzi, hogy volt érdeklődés – tájékoztatta lapunkat dr. Háry András. Mint fogalmazott, elsősorban turisztikai szolgáltatási, valamint kereskedelmi és shoping-center céljára keresnek területeket a befektetők, és viszonylag kevés az érdeklődés ipari területek iránt.

– Ha egy cég üzletközpontot épít, az is teremt munkahelyeket, de más a gazdasági mechanizmusa, hiszen fogyasztásra épül, az ipar, pedig akár a városból irányuló exportot is segítheti.  Az ingatlanpiacon kevesebb az ipari befektetés, Európára is ez jellemző, inkább szolgáltatások céljára keresnek területeket. Reméljük, felkeltettük az európai szakemberek érdeklődését, akik közül többen ellátogatnak majd Zalaegerszegre. (Zala-Lap Kft., V. Zs.)

Tartalom megosztása: