keresés a weboldalon

Bejutottak (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Bejutottak (Videó)

2016 július 29 - péntek
Több mint 350 hallgató kezdi meg felsőfokú tanulmányait a 2016/17-es tanévben Zalaegerszegen. A sikeres felvételi eredményekről a helyi felsőoktatási intézmények képviselői ma tájékoztatták a sajtó képviselőit.

Nagymértékben nőtt a felvett hallgatók létszáma az előző évekhez képest. Ez a tendencia mindhárom képzőhelyre jellemző. A sajtótájékoztatón részt vevő Vadvári Tibor alpolgármester ennek, a megyeszékhelyre gyakorolt gazdasági, illetve egyéb pozitív hatásairól szólt.


Idén a Budapesti Gazdasági Egyetem pénzügy-számvitel szakára 452 ponttal lehetett bekerülni. A magas szám ellenére a tavalyihoz képest 9 százalékkal több, összesen 187 elsőéves fiatal jutott be a helyi karra. A pénzügy mellett a gazdálkodási és menedzsment alapszakot jelölték meg legtöbben – mondta el Lambertné Katona Mónika, a zalaegerszegi Gazdálkodási Kar dékánja.


A gazdasági egyetem felhívja a hallgatók figyelmét, hogy a duális képzőhelyek még várják a jelentkezőket. Pályázni augusztus végéig lehet. A Pécsi Tudományegyetem zalaegerszegi Képzési Központja – az elmúlt évhez képest – mintegy 15 százalékkal növelte a felvett hallgatók létszámát. A részletekről Császárné dr. Gombos Gabriella, a zalaegerszegi Képzési Központ igazgatóhelyettese számolt be.


A Pannon Egyetem helyi intézetébe idén 38 hallgató jutott be. Jó hír, hogy szeptemberben valamennyien államilag finanszírozott képzésben kezdhetik meg tanulmányaikat, valamint hogy pótfelvételire itt is van lehetőség – hívta fel a figyelmet Szalai István, a zalaegerszegi Mechatronikai Képzési és Kutatási Intézet igazgatója.

Pótfelvételizni mindhárom intézménybe augusztus 7-ig lehet. Ezek eredménye augusztus 25-én derül ki.

V.D./K.M.

Tartalom megosztása: