keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Bejutottam Tündérországba

Zalaegerszeg címer
Hírek

Bejutottam Tündérországba

2016 május 03 - kedd
Amikor megtudtam, hogy Tündérország az Óperenciás-tengeren túl van, megfújtam az óriásoktól kapott sípomat. Az egyik óriás azonnal ott termett. Megkértem, hogy a vállán vigyen át a tenger túlpartjára. Figyelmeztetett a rám leselkedő veszélyekre.

Az óriás szavai azonban közel sem voltak olyan fenyegetőek, mint az első kapunál őrt álló három vérszomjas medve. Roppant erejükön csak kimerítő küzdelemben kerekedhettem felül. Bár átküldtem őket a másvilágra, annyira kifáradtam, hogy egy napot pihennem kellett.

A második kapunál sem kedves cicamicák vártak, hanem három vad oroszlán. Ezekkel könnyedén elbántam! Siettem is tovább.

A harmadik kapunál kicsit megszeppentem. Hatalmas sárkánykígyó tekergett a földön. Bármilyen éles is volt a kardom, zöld pikkelyes bőrén nem tudtam sebet ejteni. A harc kilátástalannak tűnt. Aztán támadt egy ötletem! Úgy gondoltam: ha nem megy kívülről, hát legyőzöm én belülről! Amikor kitátotta gigantikus száját, beleugrottam, és lecsúsztam a fenevad gyomrába. Ott aztán elkezdtem kaszabolni a szörnyet. Végre! Bejutottam Tündérországba.

Olyan kép fogadott, amit még álmaimban sem képzeltem! A táj a tavaszi hajnal szépségében pompázott. A tündérlányok és a tündér fiak örökké élnek, sohasem éri őket bánat. Sírni csak örömükben szoktak, ilyenkor könnyeik gyémánttá válnak. A tündérgyerekek ideje szivárványfonással telik. A tündérlányok hosszú, szőke haja a földet söpri, az én szememnek nagy örömére. Ágyuk virágból készül, s álmuk még Tündérországnál is szebb. Az élet vize selymesen csillogott az ezüstös fák árnya között.

Minden küzdelmet megért bejutni e csodálatosan szép és békés országba. Örülök, hogy részese lehettem ennek a világnak. Egy bánatom volt csak, hogy Iluska nem lehetett velem. Bár őt is visszakaptam – de ez már egy másik történet!

Györe Bettina 5.c
Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskola

Tartalom megosztása: