keresés a weboldalon

Béke ligeti iskola- új, akadálymentes infrastruktúra (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Béke ligeti iskola- új, akadálymentes infrastruktúra (Videó)

2011 szeptember 16 - péntek
Közel 60 millió forintos önkormányzati és uniós támogatásból újult meg a Béke ligeti iskola. A speciális nevelési igényű gyermekek számára az épületet akadálymentessé alakították át. Emellett megszépült az iskola játszótere is.

Rámpa segíti a mozgássérült gyerekek bejutását az iskolába. Már a kapuban olyan útbaigazító tábla fogad bennünket, amit braille írással is elláttak. Az iskolában pedig speciális burkolat és élénk narancssárga figyelmeztető sáv segíti a vakok és gyengén látók közlekedését. Az egyik legnagyobb beruházás a lift volt, ami minden tekintetben megfelel az iskolások egyedi igényeinek.

A gyerekek legjobban az új, akadálymentes számítógépeknek örültek. Nagy görgős egér, kontrasztos és braille billentyűk mellett képernyőnagyító támogatja a gyerekek tanulását.

Időszerű volt a korszerűsítés, ami nemcsak a diákok, a tanárok munkáját is megkönnyíti.

– Ha egy mozgássérült diáknak számítástechnika órája volt az emeleten nekünk kellett felvinni a lépcsőn, most hogy elkészült a lift, a gyerekek már önállóan is közlekedhetnek – mondta Herold József a Béke ligeti iskola igazgatóhelyettese.

A felújításokra közel 60 millió forintot áldoztak. Mindez Európai Uniós és önkormányzati támogatással valósult meg -tudtuk meg Balaicz Zoltán alpolgármestertől.

A játékról sem felejtkeztek meg a támogatók idén megújult játszótér is várja a gyerekeket.

DZsu/B.P.

Fotó: Seres Péter

Nézze meg a képgalériát

Tartalom megosztása: